2024. május 2. - Zsigmond

Elhunyt a híres színésznő

Kilencvennyolc éves korában elhunyt Ruth Ford amerikai színésznő, aki William Faulknert a Rekviem egy apácáért című színművének megírására inspirálta. A Broadway-n 1959-ben színpadra vitt darabban Ford játszotta a főszerepet.
2009. augusztus 16. vasárnap 23:32 - HírExtra
A színésznő még szerdán halt meg manhattani otthonában, ahol a világ legismertebb művészei rendszeresen megfordultak - közöltek szombaton Karin Gustafson, Ford ügyvédje.

A színműhöz Faulkner 1931-ben írt Szentély című regénye szolgált alapul. A regényt Ford adaptációjában a mozivászonra is feldolgozták 1961-ben, az angol új hullám vezéralakjának, Tony Richardsonnak a rendezésében.

Ruth Ford több mint két tucat filmben is játszott, itthon az 1982-ben forgatott Az amerillis legendájában láthatta a közönség.

Dakotai otthonában, ahol több mint négy évtizeteden keresztül élt olyan írónagyságok fordultak meg, mint Faulkner, Tennessee Williams, Edward Albee, vagy Truman Capote.

Ford híres nappalijában találkozott először Stephen Sondheim zeneszerző és Arthur Laurents librettóíró is, és ez a találkozás vezetett el Leonard Berntsteinnel való együttműködésükhöz a West Side Story megírásában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását