2024. május 17. - Paszkál

Új eszközökkel vigyáznank ránk a Balatonon

A balatoni vízbiztonságot segítő újabb eszközöket, 13 mentő-katamaránt és 22 defibrillátort osztott ki tóparti önkormányzatok vezetőinek a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) elnöke, Suchman Tamás pénteken Balatonvilágoson.
2009. augusztus 7. péntek 19:18 - HírExtra
A most átadott eszközök a "Legyen a Balaton Európa legbiztonságosabb tava" projekt folytatását jelentik.A BFT elnöke elmondta, a vízbiztonsági program első lépéseként tavaly 30 mentő-katamaránt és 3 defibrillátort osztottak szét a tóparti települések között. Hozzátette, felmerült annak igénye, hogy az életmentéshez a defibrillátorok mellé célszerű lenne lélegeztető készülékeket is beszerezni, amelynek költségigénye szerényebb lenne, mint az eddig beszerzett eszközöké.

A BFT mintegy százmillió forintot szán jövőre a vízbiztonsági program folytatására, az eddig kimaradt standok korszerű mentőeszközökkel való ellátására, továbbá a meglévő mentőhajó mellett egy újabb beszerezésére. Ennek részleteiről a jövő évi költségvetés tárgyalásakor fog dönteni.

Suchman Tamás az esetkocsi felszereltségével rendelkező Rupert mentőhajóról elmondta, hogy az a legnagyobb balatoni viharokban is remekül megállta a helyét. Összesen három ilyenre lenne szükség ahhoz, hogy a tó keleti és nyugati medencéjében, valamint a közepén is pillanatok alatt a legszakszerűbb segítséghez jusson minden bajba jutott. A tervek közt az szerepel, hogy a jövő évi szezonra még egy ilyen üzembe álljon - tette hozzá.

A gyorshajót üzemeltető Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) vezetője, Bagyó Sándor arról számolt be, hogy a mentőhajó egészségügyi szakszemélyzetét a Magyar Mentősök és Mentőtisztek Egyesülete biztosítja egy megállapodás keretében. A VMSZ a múlt hónapban az Országos Mentőszolgálattal is megállapodást kötött arról, ha egy mentést igénylő esethez vízen előbb oda tud érni a szaksegítség, akkor az OMSZ riasztja a mentőhajót. Azóta már több ilyen eset volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását