2024. április 24. - György

Ficsor és Demeter minden határon túl ment

Hogy bicskanyitogató dolgok zajlanak a magyar belpolitikában azt régóta tudjuk, és sajnos az elmúlt években meg is szoktuk. De ez a Ficsor Ádám-dolog azért mégiscsak túlzás.
2009. augusztus 6. csütörtök 08:10 - Pénzes Dávid
A hírt a politikával foglalkozó értelmiség betéve tudja: Ficsor Ádám a polgári titkosszolgálatokmat irányító miniszter lemondott bársonyszékéről. Főnöke, Bajnai Gordon a távozását szepteber 14-i időponttal elfogadta. A lemondás indoklásában az áll, Ficsor Ádám szeretne inkább a választási kampányra koncentrálni és felkészíteni a szocialista politikusokat a nagy megmérettetésre.

Ügyes, de mélyen etikátlan. Ezzel ugyanis a rendkívül törtető Ficsor beismerte, ő nem az országot szeretné jobbá tenni – pedig miniszterként erre esküdött fel – hanem pártját szeretné valahogy a hatalom közelében tartani. Ez a szent önfeláldozás dicséretes lehetne, ha nem mutatná meg a titokminiszter valódi énjét.

Megcsúfolás

Ficsor Ádám, a tisztességes
„Elfogadtam Lendvai Ildikó arra vonatkozó ajánlatát, hogy segítsem a jelöltek felkészítését. Tisztességes politikusnak, aki sokat köszönhet a baloldalnak, nem szabad mérlegelnie: ha hívják, menni kell.”
Ficsor ugyanis elfelejti, hogy egy tárcavezetői pozíció nem csupán a hatalomról, meg a nagy pénzekről szól. Egy miniszter az országért felel, pártszínek nélkül. Jelen esetben ráadásul egy különösen fontos területért, a titkosszolgálatokért. Az öt hónapos miniszterség nem miniszterség: sokkal inkább megcsúfolása annak. Ennyi idő alatt nem lehet munkát végezni, nem lehet érdemben előrehaladni, sőt, valójában egy kevésbé hozzáértőnek meg sem lehet igazán ismernie a teljes polgári titkosszolgálat működését.

Merthogy Ficsor úr agrárszakember. Ahhoz ért, nem a titkosszolgálatokhoz. Jól bizonyítja ezt hogy, kinevezése előtt az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága sem fogadta el a személyét – éppen szakmai hiányosságok miatt. Vajon öt hónap alatt mit tudott érdemben végezni ez az ember? Valószínűleg semmit.

Lendvai-hűség

Demeter Ervin
„Számos jel utal arra, hogy a titkosszolgálatok információt gyűjtenek a politika egész közeli részéről. Nem biztos, hogy az érintett képviselőt hallgatják le, hanem azt, akivel sűrűn beszél, vagy egy fideszes, de nem országgyűlési képviselő politikust."
De ne legyünk ellenségesek: elképzelhető, hogy ezalatt legalább nagyjából képet kapott a titkosszolgálatról. Ha pedig így van, akkor innentől kezdve kutya kötelessége, hogy szolgálja az országot. Nem pedig Lendvai Ildikót.

A történetből ugyanis egy nagyon súlyos kérdés következik. Vajon Ficsor Ádám előbbre tartja Lendvai Ildikó felé irányuló hűségét az ország felé tett esküjénél? A miniszter ugyanis a szocialista pártelnök első füttyszavára otthagyta a kormányt és szalad vezére keblére.

Egy miniszternek olyan erkölcsi tartással és kiváló szakmaisággal rendelkező embernek kell lennie, akit a szakma tisztel, az állampolgárok pedig minden megnyilvánulását példaértékűnek tartják a maguk számára. Egy miniszterség az egyik legnagyobb megbecsüléssel járó tisztség egy embernek, hiszen az ország irányításában vehet tevékenyen részt. De milyen cselekedet az mikor valaki a pártérdeket előrébb tartja az országénál? Egyértelmű: vállalhatatlan.


Ez számunkra csak azt mutatja, Ficsor magasról tesz az országra, meg a titkosszolgálatokra. Őt csak a hatalom érdekli, semmi más. Az, hogy ne bukjon a kormánnyal, hanem minél jobb pozíciót szerezzen magának a következő választásokra. Ezt ma köznyelven úgy mondják: építi magát. Szép dolog. Csak közben a miniszteri titulust gyalázza meg. Aki ennyire semmibe veszi az egyik legmagasabb közméltóságot, az bizony ezt teszi.

Demeter a másik fele

Na de nem kell messzire menni az ellenzéknek sem, hogy eszeveszett baromságokat mondjon. Demeter Ervin fideszes honatya, volt titokminiszter azzal kommentálta Ficsor távozását, hogy az öt hónap alatt a miniszter összeszedte azokat az információkat, amikkel majd sikeresebben tud kampányolni.

Van egy szép mondás erre: mindenki magából indul ki. Meg egy másik is: rossz az, aki rosszra gondol. Demeter Ervin pedig nemhogy rosszra gondolt, de súlyos vádakkal illette a távozó tárcavezetőt. Hogy erre milyen bizonyítéka van, vagy egyáltalán honnan vette ezt, az persze nem tudható. Sajnos ma már annyira megszoktuk az ilyen etikátlan megszólalásokat, hogy nem is vagyunk kíváncsiak miért mondta. De hát tiszta sor: Demeter úr is építi magát.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

vidraölő
2009. szeptember 16. 19:04
Ez a DÖMÖTÖR ( Demeter) egy hülye pali! elöbb ugat, majd gondolikodni elfelejt. Mondja: "összeszedte azokat az információkat, amikkel majd sikeresebben tud kampányolni." Ha a Fidesznél nincsenek stiklik, akkor hogyan lehetne olyant rájuk kenni, amivel az MSZP. "sikeresebben tud majd kampányolni." ?
Tehát beísmerte, hogy a Fidesz IS lop-csal- hazudik!
Aljas, zsebre dolgozó bagázs!
Józsinéni
2009. augusztus 21. 20:18
Hogy ez a demeter mekkora egy büdös barom!
jenő
2009. augusztus 11. 16:08
gizimama stílusod igen fennkölt...
Ezt az egész oldalt lementettem , hogy adott esetben könnyen tudjak idézni .
A mai ellenzékieskedő pártokat mikor megkérdezték hogyan lehetne az országon segíteni mintha azt mondták volna nem ők vannak kormányon , büdös parasztok addig dögöljenek meg ? Ők mivel különbek ?????????????????
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását