2024. április 29. - Péter

A nők vásárolnak, a férfiak visszahúzódnak a válságban

Az eladási adatok szerint a női luxustáskák forgalma emelkedik, míg a jellegzetesen férfiak által uralt karórapiac szűkül.
2009. augusztus 5. szerda 21:54 - HírExtra
2007 augusztusa, a gazdasági válság kezdete óta világszerte 400 ezer állás szűnt meg a bankokban, biztosítótársaságoknál és vagyonkezelő cégeknél. Ennek hatása azonban nem mindenütt egyértelműen negatív a kiskereskedelemben. Míg a svájci órák exportja 26 százalékkal csökkent az idei év első félévében, addig az egyik francia, luxuscikkeket forgalmazó vállalatcsoport 28 százalékkal több egyedi bőrtáskát adott el ugyanezen időszakban.

A nemek vásárlási szokásait elemző szakemberek úgy vélik, a férfiak identitása nagyobb veszélybe került a válság következtében, mint a nőké, ezért előbbiek azonnal visszafogták vásárlásaikat. Noha a nők is aggódnak állásuk esetleges elvesztése miatt, ők nem érzik fenyegetve teljes létüket, ezért a válságban is beszerzik a vágyott termékeket.

Eva Kreienkamp, egy nagy marketingügynökség igazgatója szerint a nők jobban hozzászoktak ahhoz, hogy karrierjük bizonyos pontjain megbirkózzanak a változással, ezért a gazdasági válság hatásaival is könnyebben küzdenek meg.

A férfiakat jobban megviseli a válság, státusuk elvesztése, nagynak érzik a rájuk nehezedő nyomást, sokan kiégnek. Inkább életmód-tanácsadóhoz mennek, mint luxuscikkeket vásárolni - mondta Diana Jaffe marketingszakértő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását