2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kisléta: tűzzék ki a gyászlobogót!

Az együttérzés és a rasszizmus elleni tiltakozásul kedden arra kérte a kisebbségi önkormányzatokat és a civil szervezeteket Teleki László romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, hogy intézményük falára helyezzenek ki fekete lobogót.
2009. augusztus 4. kedd 12:07 - HírExtra
A szocialista országgyűlési képviselő ezt azért kéri, mert a Szabolcs megyei Kislétán hétfő hajnalban ismeretlenek sörétes fegyverrel támadtak saját otthonában egy családra; a 45 éves édesanyát agyonlőtték, 13 éves lányát életveszélyesen megsebesítették.

Teleki László az MTI-nek azt mondta: azért kéri, hogy a roma érdekképviseletek, közösségi házak tűzzék ki a fekete zászlót, hogy így adózzanak az áldozat emlékének, aki kegyetlen mészárlás áldozata lett, és ezzel is tiltakozzanak a rasszizmus, a kirekesztés és a fajgyűlölet ellen.

"Annak ellenére kérem ezt, hogy még nem tudjuk kik, és miért követték el a szörnyű bűncselekményt, de azt tudjuk, újra romák voltak az áldozatok" - mondta a politikus.
Az országos rendőrfőkapitány szerda délutánra találkozóra hívta a roma jogvédő és civil szervezeti, valamint kisebbségi önkormányzati képviselőket a romák elleni támadássorozattal kapcsolatban.

Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke pedig csütörtök délutánra hirdette meg a testület tanácskozását, amelyen "meghallgatják az igazságügyi és rendészeti minisztert a kislétai emberölés, illetőleg az ezt megelőző, hasonló bűncselekmény-sorozat tárgyában".

Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke az MTI-nek kedden azt mondta: tanácskozásra hívja a roma értelmiségieket, jogvédőket és közéleti személyiségeket erre a hétre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

novaklaszlo56
2009. augusztus 8. 16:53
Talán azért sem, kedves Kék Virág, mert az országszerte még jobban felkavarná a már így is magasra csapó indulatokat. Pedig, ha jól meggondolom, ez az ember (is), kivétel nélkül mindannyiunk közönyének és ostobaságának az áldozata. Nem baj, ha nem érted, és a torkomnak esel, megszoktam már az ilyesmit.
Azért, mielőtt jól ellátnád a bajomat: nem a romákat védem, hanem mindannyiunk jövője miatt aggódva, próbálom keresni az igazságot és a lehetséges megoldásokat. Nagyon, de nagyon kellene, hogy te is segíts ebben.
Kék Virág
2009. augusztus 4. 12:54
Miért nem rögtön országos gyász, egyperces néma felállással, vagy munkaszüneti nappal!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását