2024. május 16. - Mózes, Botond

Nálunk az internet is lassan terjed

Míg a televíziókészülék a háztartások szinte mindegyikében fellelhető évek óta, változik a vételi eszközök megoszlása, a vezetékes telefonok jelenléte csökken, a mobiltelefoné és a számítógépé nő, és lassuló ütemben, de bővül az internetkapcsolatok száma.
2009. július 26. vasárnap 14:13 - HírExtra
A háztartások 59 százaléka rendelkezett tavaly valamilyen számítógéppel. Az asztaliszámítógép-ellátottság 55 százalék, hordozható számítógép a háztartások 16 százalékában, kézi számítógép 3 százalékában van. Az asztali számítógépek aránya 2007-hez képest 4 százalékponttal, a hordozható számítógépeké 4,3, a kézi számítógépeké 1 százalékponttal nőtt.

Az asztali számítógépnél dinamikusabb a hordozható számítógépek és a kézi számítógépek arányának növekedése, ami kisebb elterjedtségükből is következik.

A magyarországi háztartások 48 százalékában van internetkapcsolat. Az előző évhez képest az aránynövekedés 10 százalékpont, az arányváltozás a 2007. évinél jelentősebb, 2006-ról 2007-re 6 százalékpont volt.

Az internetkapcsolat minősége 2005-höz képest jelentősen átalakult: eltűnőben van a keskenysávú és az analóg kapcsolat, gyorsan nő a kábeles és a szélessávú mobil internet részaránya.

2008-ban a magyar lakosság 69 százaléka használt már életében számítógépet. 2007-ben ez az arány 62 százalék volt. A magyarországi számítógép-használók 65 százaléka már részt vett egy legalább 3 órás számítógép-használattal kapcsolatos hivatalos oktatáson. Az oktatás időpontja a valaha számítógépet használók esetében a következő megoszlást mutatja: 32 százalék három éven belül, 33 százalék három évnél régebben, 35 százalék sohasem vett részt ilyen képzésben. A számítógép-használattal kapcsolatos képzésben való részvétel teljes, 16-74 éves életkorú lakosságra vetített mutatója 2008-ban 44 százalék volt, míg 2007-ben 43 százalékot tett ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását