2024. április 29. - Péter

Bajnai: ebbe már nem fulladunk bele

A miniszterelnök szerint a válság sok országban túl van mélypontján, itthon pedig már túl vagyunk a kezdeti fuldokláson - olvasható a szombati Blikkben megjelent miniszterelnöki interjúban.
2009. július 25. szombat 10:08 - HírExtra
"Még bent vagyunk a vízben. Látszik a part, de nincs közel, és odáig el kell jutnunk, ami fáradságos lesz" - mondta a lapnak Bajnai Gordon, hozzátéve: azért mindenkit óvna még attól, hogy azt gondolja: a válságnak vége. A kormányfő szerint a devizahiteleseknek nyújtott segítség eredménye az, hogy az 1,7 millió devizahiteles többsége most nagyobb biztonságban van, mint száz nappal ezelőtt.

"A forint árfolyama sokat erősödött, aki ennek ellenére bajba kerül, annak kétéves garanciát adunk a lakáshitelére. Az önkormányzatoknak elővásárlási jogot adtunk a lakásokra azzal a feltétellel, hogy a korábbi tulajdonosok visszabérelhetik" - hozott konkrét példákat Bajnai Gordon, aki utalt arra is, hogy a bajbajutottak kilakoltatásának nagy része nem a bankok, hanem az úgynevezett pénzügyi szolgáltatók ügyfelei esetében történik.

"A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) több mint száz esetben tett büntetőfeljelentést ilyen cégek ellen. Sokszor ezek a hitelközvetítők a hitelnyújtás álcáját arra használják, hogy megszerezzék valakinek a lakását. Ezekben az ügyekben azt várom a rendőrségtől, hogy keményen járjon el" - hangsúlyozta a miniszterelnök, aki ugyanakkor leszögezte: "a felvett hiteleket törleszteni kell".

A kormányfő kritikával szólt arról, hogy a képviselői költségtérítésekről szóló törvényben "az utolsó pillanatban módosították az alapdíj szót tiszteletdíjra a törvényben, amitől megváltoztak a fizetések". Felhívta a figyelmet arra is, hogy ami ebben a konkrét esetben történt, az "nagyon súlyosan rongálja a hitelét" az MSZP által egyébként jó szándékkal benyújtott törvénynek.

"Felháborít, amikor azt látom, hogy a politika világa - és ebben sokszor nagykoalíció van - azt gondolja, hogy neki többet lehet, mint másoknak" - jegyezte meg a miniszterelnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását