2024. május 2. - Zsigmond

Chávez begurult

Hugo Chávez venezuelai elnök bejelentette kedden, hogy felülvizsgálja országa kapcsolatait Kolumbiával.
2009. július 21. kedd 09:59 - HírExtra
Az államfő az állami tévében nyilatkozva úgy vélekedett, hogy az amerikai csapatok jelenléte Kolumbiában folyamatos veszélyt jelentenek Venezuela biztonságára nézve. "Az amerikaiak újabb agresszív lépéseket követhetnek el az ország ellen" - tette hozzá Chávez.

A Bogotá és Washington közötti megállapodás értelmében az amerikaiak legalább három kolumbiai támaszpontot használhatnak: az ország északi, középső és délkeleti részében. Ezek a bázisok pótolják majd az Egyesült Államok által az ecuadori Mantában a múlt pénteken bezárt támaszpontot, amelynek lejárt tíz évre szóló bérleti szerződése. Dél-Amerikában eddig ez volt az egyetlen előretolt amerikai állás, amelyet Washington a kábítószer-kereskedelem elleni küzdelemhez vett igénybe.

Ecuadorban elenyésző mennyiségű kokaint állítanak elő, de területén gyakran haladnak át olyan drogszállítmányok, amelyeket a világ két vezető kokaintermelő országából, Kolumbiából és Peruból indítanak útnak az Egyesült Államokba.

Kolumbiának mintegy kétezer kilométeres közös határa van Venezuelával, és hatszáz kilométeres Ecuadorral az ország északkeleti részén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását