2024. május 24. - Eszter, Eliza

Szippantson ön is hónaljat - főleg ha nő

A nők sokkal több, biológiailag fontos információt képesek megtudni a férfiak hónaljában megjelenő verejtékből, mint a férfinép, ha odaszippant a nők karja alá. A nők az orrukkal kiválasztják, ki legyen gyermekük apja - állítja egy amerikai kutatócsoport, amelyiknek dolgozatát a Flavour and Fragrance Journal szakfolyóirat közölte.
2009. július 19. vasárnap 10:59 - HírExtra
Az köztudott, milyen jelentősége van a szagminta vételének háziállataink életében. Amikor a kutyák találkoznak, jól látható szagolgatás kezdődik és az is közismert, hogy ezek az állatok szaglás útján pontosan megállapítják, milyen szexuális ciklusban van a másik állat.

Az emberek orra nem ennyire érzékeny, de azért tudat alatt az illatok a mi kapcsolatteremtési döntéseinkben is fontos szerepet játszanak. Az Egyesült Államokban 1968-ban alapították a Monell Center kutatóintézetet, mely az érzékszervek kutatásával foglalkozik. Charles J. Wysocki vezetésével itt dolgozik az a munkacsoport, amelyik most nagy feltűnést keltő tanulmányban ismertette a nők és a férfiak illatértékelésének különbségeit.

A vizsgált önkénteseket két csoportra osztották. Mindkét csoportban voltak férfiak és nők egyaránt. A vizsgálati alanyok a harmadik csoport tagjainak hónaljából gyűjtött izzadtságot szagolták, önmagában, majd különböző parfümök illatának néhány perces érzékelése után.

Önmagában szagolgatva az emberi izzadságot a nők és a férfiak azonos mértékben érezték erősnek. Amikor viszont parfümöt is használtak, a hölgyek számára a 32 illatszerből a verejték szagát csupán kettő volt képes elnyomni, míg a férfiak orrában az izzadságszagot 19 illatszer teljesen semlegesítette.

Wysocki hangsúlyozta, hogy korábbi vizsgálatokban a nem emberi testről származó, különböző szagok, illatok érzékelésében nem találtak különbséget a nők és a férfiak között. Ezek szerint az emberi bőrről eredő izzadságszag olyan információkat is hordoz, melyek elsősorban a nők számára fontosak, ezért csak ők érzékelik.

Az is kiderült, hogy a férfiak izzadságszagát nehezebb illatszerrel elfedni, mint a nőkét. A férfiak verejtékének szagát a használt parfümöknek csak 19 százaléka tudta elnyomni, míg a női testszagot az illatszerek 50 százaléka semlegesítette.

Leslie Knapp antropológus szerint ez az emberi faj fejlődéstanát tükrözi: a nők így könnyebben kiszagolták azt a férfit, akitől a legéletképesebb gyereket remélhették.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

...
2009. július 20. 22:40
http://www.trimex.hu/portal/?q=node/79
...
2009. július 20. 22:35

?
"Hot dog

Az amerikai baseball rituálé elhagyhatatlan hozzátartozója a hot dog, amelynek kellékei a következők : egy hosszúkás kenyérke, virsli, (lehetőleg grillezett), sok-sok ketchup, majonéz esetleg hagyma és chili.
Hot dog = "forró kutya" Honnan a név? A történet érdekes és pikáns:
A név kitalálója az amerikai karikaturista Tad Dorgan volt. Az első világháború ideje alatt egy polójáték közben figyelt fel arra, hogy a haborúellenes hangulatot sugárzó eladók a korábban frankfurtinak nevezett virslit a tacskóhoz hasonlítható kutyafajta után "dakszli" néven árusítottak. Másnap a karikaturista egy kenyérbe bujtatott kutyust rajzolt újságba."
...
2009. július 20. 22:11
MMR, Lendva...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását