2024. május 10. - Ármin, Pálma

Divatba jött a munkanélküliségi biztosítás

Újabb biztosító lépett be a munkanélküliségi biztosítások piacára. Legfeljebb 9 hónapra, maximum 250 ezer forint térítést vállal a francia tulajdonú April Csoport magyarországi képviselete, az April CEE Development a kínált munkanélküliségi biztosításában.
2009. július 19. vasárnap 11:31 - HírExtra
A magyar piacon a munkanélküliségi biztosítás sokáig a bankkölcsönök mellé volt köthető, és csak a törlesztő részleteket fizette meghatározott ideig a biztosító. Így újdonságnak számított, amikor tavaly májusban a Biztosítás.hu Kft. piacra lépett első szabadon felhasználható munkanélküliségi biztosításával, amelynek kockázatát az ACE European Group Limited magyarországi fióktelepe vállalta. A havi összeg 40-120 ezer forint - illetve az utolsó munkabér 80 százaléka - volt induláskor, ami mára 250 ezer forintra emelkedett.

A társaság több mint 10 ezer szerződésének átlagdíja 2.800 forint. Jelenleg kisebb hangsúlyt kap a munkavállaló személye, az őt foglalkoztató cég állapota (csődhelyzet, várható leépítések) viszont továbbra is fontos szempont maradt a kockázat vállalásánál.

Az Union Biztosító idén áprilisban jelezte, hogy a kockázati biztosításait kiegészíti munkanélküliségi biztosítással is.

Az April CEE Development 50 ezertől 250 ezer forintig nyújt havi térítést, legfeljebb 9 hónapig. A térítés a nettó bér 70 százalékáig terjedhet. A tarifában nincs területi kockázati felár, azaz nem tesz lakóhely szerint különbséget a fizetendő biztosítási díjakban, viszont kedvezménnyel rendelkeznek az egyetemi, illetve főiskolai végzettséggel rendelkező biztosítottak.

Az eddig megkötött több száz szerződésben az ügyfelek átlagos jövedelme 170 ezer forint, átlagosan 110 ezer forintot biztosítanak, és ezért átlagosan 2.827 forintot fizetnek havonta.

Az 1988-ban Lyonban alapított April Csoportot jelenleg 70 társaság alkotja, 3.500 alkalmazottja van és összesen 3 millió biztosított ügyféllel rendelkezik több, mint 30 országban. A 2008-as forgalom 736 millió euró volt, a nettó haszna pedig 61 millió eurót tett ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását