2024. április 27. - Zita

Lezárják holnaptól a belvárosi hidat

Szombaton nulla órától felújítás miatt egy hónapra lezárják a gépjármű-forgalom elől a szegedi Belvárosi hidat, augusztus első hetében pedig a gyalogosoknak és a tömegközlekedési járműveknek is a Bertalan híd felé kell kerülniük.
2009. július 17. péntek 22:46 - HírExtra
A mintegy 70 millió forintos költségű, önkormányzati forrásból megvalósuló rekonstrukcióra a híd elavult dilatációs elemeinek cseréje miatt volt szükség - mondta a szóvivő.

A szerkezetek a tizenöt évvel ezelőtti felújítás óta fizikailag elhasználódtak, s az elmúlt években az akkor alkalmazottnál korszerűbb technológiák is megjelentek - tette hozzá.

Augusztus 1-jéig részlegesen zárják le a hidat, ekkor félpályás útzár mellett csak a tömegközlekedési és a megkülönböztető jelzéseket használó járművek közlekedhetnek az úton. Augusztus 1-jétől 9-ig teljes lesz az útzár, a tömegközlekedést is a Bertalan hídra terelik, majd augusztus 18-ig újra félpályás lezárás következik - tudatta Vécsey Ágnes.

A szóvivő közölte, a gyalogos közlekedés mindvégig megmarad a hídon és a kerékpárosok is áttolhatják biciklijüket a folyó felett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását