2022. december 10. - Judit

Egy tonnás heroinfogás

Hétszázhatvankét kilogramm heroint foglalt le a mianmari rendőrség a thai határ közelében, ez volt az ország történelmében az egyik legnagyobb kábítószerfogás.
2009. július 16. csütörtök 08:58 - HírExtra
A rendőrség 340 ezer darab metafetamint (központi idegrendszeri stimuláns) tablettát is elkobzott a heroin mellett július 10-én egy teherautóban a tacsileki határátkelőnél, Ranguntól mintegy 550 kilométerre északkeletre. A Mianmar Ahin című lap szerint a teherautó az ország déli részében fekvő Mongszatból érkezett. A hatóságok a teherautón utazó három férfit őrizetbe vették. Nem tudni, hogy a rekordnak számító heroinfogás hírét miért csak egy héttel később tették közzé.

Mianmarban, az egykori Burmában becslések szerint 410 tonna ópiumot állítottak elő 2008-ban, amely 40 tonna heroin előállítására alkalmas. A katonai junta vezetése alatt álló délkelet-ázsiai állam ópiumtermelésben a második helyen áll Afganisztán mögött, amely a világ ópiumtermelésének 90 százalékát állítja elő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását