2024. április 20. - Tivadar

Őrület! Felejtsük el a vuvuzelát, itt a kuduzela - videóval!

Szerencsétlen dél-afrikaiak annyira elszálltak a vuvuzela hirtelen jött világsikerétől, hogy kitalálták a kuduzelát is. Még betegebb, még hangosabb, és nagyon dél-afrikai. Videó!
2009. július 15. szerda 17:59 - HírExtra
Hívhatjuk a vuvuzela továbbfejlesztett változatának, vagy vuvuzela 2.0-nak is, a lényeg akkor is a lényeg marad: a derék zulu népek ott lent, a fekete kontinens csücskében próbálnak innovatív módon viselkedni kevesebb, mint egy évvel a futball világbajnokság kezdete előtt.

A nélkülözhetetlenné vált szurkolói eszköz, a vuvuzela sikerén felbuzdulva ugyanis a dél-afrikai „sportkellékeket” gyártó üzletemberek kitalálták a kuduzelát is, ami annyiban hasonlít a vuvuzelához, hogy szintén a focimeccsek hangulatkeltésére szeretnék felhasználni. Íme, a kuduzela, mely egy kudu nevezetű antilopról kapta a nevét:

A szavannák állatvilágának „enyhe” hatását le sem tagadhatnák a kuduzela kitalálói: az eszköz leginkább egy antilopszarvra hajaz, a hangja pedig egy aranyeres elefánt jajveszékelésére. Az élelmes (pénzéhes) dél-afrikaiak már ki is találták, hogy miként fognak az új hangszerből is pénzt csinálni: egy műanyag autóalkatrészeket gyártó üzem már át is állt a kuduzelák készítésére.

A nagyközönségnek kedden bemutatott hangszer, melyet egyesek már csak a „szavannák hangjának” hívnak azonban már így is kivívta a vuvuzela hangjától is falra mászók ellenszenvét…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását