2024. április 28. - Valéria

Fidesz: AZ MSZP marakszik a koncon

A szocialisták "marakodnak a koncon"; azon, hogy a kormányzásuk utolsó hónapjaiban ki hozzon döntéseket a vagyonelemekkel kapcsolatban - fogalmazott Cser-Palkovics András szerdánt.
2009. július 15. szerda 16:35 - HírExtra
A leváltás körülményeiből - és abból a "kutyakomédiából", amely ezzel kapcsolatban az elmúlt hetekben kialakult - jól látható, hogy ebben a személyi kérdésben is összecsaptak egymással a szocialista üzleti körök - vélekedett sajtótájékoztatóján a Fidesz helyettes szóvivője.

Vajon "Tátrai Miklós már nem tudott eleget hozni az MSZP krízisalapjába, azaz pártkasszájába, és ezért kellett mennie? (...) Vagy az is lehet, hogy esetleg a vagyonkezelői botrányok túl közel kerültek Bajnai Gordon személyéhez?" - tette fel a kérdést Cser-Palkovics András.

Hangsúlyozta, nemcsak Tátrai Miklós a felelős a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel (MNV) kapcsolatban felmerült botrányokért, hanem az őt hatalomba segítő Veres János volt pénzügyminiszter és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, valamint az őt hatalomban tartó Oszkó Péter, a pénzügyi tárca jelenlegi vezetője és Bajnai Gordon kormányfő.

Kifejtette: nem az a meglepő, hogy menesztették Tátrai Miklóst, hanem hogy a sorozatos botrányok ellenére ez csak most történt meg.

Ebből az ügyből is jól látszik - folytatta Cser-Palkovics András -, hogy az MSZP-nek nincs politikája, nincs vezetője, csak belső törésvonalai és üzletei érdekei vannak, amelyekkel kapcsolatban különböző üzleti csoportok egymással szembeni harcát lehet megfigyelni.

A helyettes szóvivő szerint ezen szocialista üzleti körök egymással szembeni háborúja fogja eldönteni azt is, hogy ki lesz a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. új vezetője.

A Pénzügyminisztérium kedden közleményben tájékoztatta az MTI-t, hogy Oszkó Péter rendkívüli felmondással megszüntette Tátrai Miklós megbízatását július 14-ei hatállyal. A közlemény szerint "a pénzügyminiszter döntését egyebek között azzal indokolta, hogy az MNV Zrt. törvény szerinti működéséhez szükséges szabályzatok, illetve a működéséről szóló beszámolók rendre késedelmesen, több esetben nem a jogszabályi előírásoknak megfelelő tartalommal készültek el".

A vagyonkezelő leváltott vezetője úgy reagált: jogsértőnek tartja a miniszter által átadott felmondást, úgy látja politikai csatározások áldozata lett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását