2024. április 29. - Péter

Tucatnyi holttest az út mentén

A mexikói rendőrség talált legkevesebb 12, bekötött szemű, megkötözött holttestet helyi idő szerint hétfőn egy út mentén, az ország nyugati részén fekvő Michoacan tartományban, La Huacana város közelében - közölték nevük elhallgatását kérő ügyészségi tisztségviselők.
2009. július 14. kedd 09:08 - HírExtra
Találtak további két férfi holttestet is a szövetségi állami székhely, Morelia repülőtere mellett. A két férfit megölésük előtt megkínozták. Általában a rivális kábítószer-kereskedőkkel végeznek ilyen módszerrel a drogkartellek. A La Familia nevű drogkartell szombaton példátlan támadást indított a szövetségi rendőrség ellen Michoacanban, bosszúból azért, mert a hatóságok letartóztatták a szervezet egyik vezetőjét.

A támadásban meghalt három rendőr, további 18 pedig megsebesült. A drogkartellnek egy fegyverese halt meg az összecsapásban.

A 12 embert - köztük egy nőt - feltehetőleg hétfőn gyilkolták meg. Tavaly szeptember óta ez volt a mexikói bűnszövetkezetek legtöbb áldozatot követelő kivégzésszerű gyilkossága. Akkor 24, bekötött szájú ember holttestét találták meg Mexikóvárostól nyugatra, 2008 augusztusában pedig 12 lefejezett férfiholttestet találtak Merida város közelében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását