2024. május 29. - Magdolna

Finanszírozási gondok az önkormányzatoknál

A szaktárca vezetője döntött a működési nehézségekkel küzdő önkormányzatok támogatásának idei első üteméről.
2009. július 13. hétfő 09:13 - HírExtra
A lap által megkérdezett polgármesterek szerint a megítélt támogatási összeg csupán töredéke a szükségesnek. Rönök polgármestere, Hegyi László közölte: ilyen finanszírozás mellett a kistelepülések önkormányzatai októberre fizetésképtelenné válnak. Rönökön szavai szerint tízmillió forintos hiányt terveztek erre az évre, de ebben még nem szerepelt az áfaemelés hatása és a váratlan kiadások finanszírozása sem.

Boba polgármestere, Szabó Ferenc elmondta: tudomása szerint a hétmillió forintos támogatásból hárommilliót vissza kell fizetniük a minisztériumnak. Helyzetükön nem sokat segít ez a pénz, hiszen annak az ötvenmillió forintos bírságnak a kifizetéséhez kértek központi támogatást, amelyet a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség rótt ki rájuk a helytelen szennyvízkezelés miatt.

Baranyai Ernő, a 480 lakosú Csönge polgármestere arról számolt be a lapnak, hogy a hárommillió forintos támogatás nagyon fontos az évi ötvenmillió forintból gazdálkodó település számára, de a működési költségek kigazdálkodását követően így is alig marad a kasszában fejlesztésekre, vagy a pályázati önrész fedezésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását