2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

MSZP: Orbán magából indul ki

Az MSZP szerint Orbán Viktor, a Fidesz elnöke önmagából és "milliárdos bandájának" módszereiből indul ki, amikor a kríziskezelő alapot pártkasszának nézi.
2009. július 11. szombat 19:46 - HírExtra
Az ellenzéki pártelnök "fékevesztett hatalomvágyában saját módszereit vizionálja a válságkezelő kormány intézkedései mögött" - vélekedett az MSZP szóvivője azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor azt mondta: aki "a szocialisták által kitalált" szolidaritási alapba befizet, az valójában egy MSZP-s választási pártkasszába fizet be. E szolidaritási alap helyett vissza kellene tenni azt a pénzt, amit elloptak - közölte a pártelnök.

Nyakó István úgy fogalmazott: "Orbán Viktor önmagából és milliárdos bandájának módszereiből indul ki, amikor a kríziskezelő alapot pártkasszának nézi".

Hozzátette, hogy Orbán Viktor mindenhol a meggazdagodás lehetőségét látja: "családja kőbányái után ezért nézte személyes aranybányájának egész Magyarországot, de tudjuk, Tokaj szőlővesszein is csak neki csepegett a nektár".

Az MSZP szóvivője szerint a Fideszt és Orbán Viktort csak a pénz érdekli, ezért a mai napig egyetlen fillért sem ajánlottak fel a legelesettebbek megsegítésére.

A politikus elmondta, a Fidesz elnöke "és bandája" fontosabbnak tartja saját gyarapodását, mint Magyarország jövőjét, miközben a parlament felelős többsége munkahelyek ezreit menti meg, magyar családok ezreinek nyújt hatékony segítséget.

Szollár Domokos kormányszóvivő az MTI-nek úgy fogalmazott Orbán Viktor beszédével kapcsolatban, hogy a krízisalap a kormány kezdeményezésére jött létre, de az ügyintézés és a kifizetés helyi szinten, az önkormányzatoknál történik. Mint mondta, csak remélni tudják, hogy az ellenzéki pártnak ezután nem lesz problémája más, helyi szinten kifizetett pénzekkel, például a szociális segélyekkel.

Szollár Domokos emlékeztetett arra, hogy a kríziskezelő alapot június közepén hozta létre a kormány, egymilliárd forintos kezdő összeggel. Célja, hogy a számlán összegyűlt pénzből egyszeri, vissza nem térítendő támogatást nyújtsanak azoknak a családoknak, amelyek a válság miatt kerültek nehéz helyzetbe.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a párt országos választmányának szombati budapesti tisztújító ülésén úgy fogalmazott, a kormány nem más, mint "politikai adócsalók gyülekezete".

Június 7-én, az európai parlamenti választás napján nem "választási baleset" történt, hanem új politikai rendszer, a kétpólusú helyett centrális politikai rendszer jött létre az országban, amely már régóta formálódott a mélyben, de most emelkedett felszínre - közölte Orbán Viktor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását