2024. május 24. - Eszter, Eliza

Obama felveheti a brazil válogatott mezét

Brazil válogatott mezt kapott ajándékba Barack Obama brazil kollegájától az olaszországi G8-csúcson: noha az amerikai elnök örült az aláírt meznek, némi keserűség is volt benne, mivel minap az amerikai futballválogatott épp Brazíliától szenvedett vereséget a Konföderációs Kupa döntőjében.
2009. július 9. csütörtök 17:20 - HírExtra
Luiz Inacio Lula da Silva elnök csütörtökön lepte meg Obamát az ötös számú mezzel, amely mellé egy kis ugratás is járt: Lula nem állta meg, hogy ne szúrjon oda Obama elnöknek a június 28-i döntőben történtek után, ahol az esélytelenebbnek tartott amerikaiak 2-0-ás vezetésről bukták el a meccset 2-3-ra.

Beszámolók szerint a brazil államfő Obama kampányjelszavát idézve a Yes we can mondattal cukkolta kollegáját, aki mosolyogva állta Lula csipkelődését. "Hé, ezt nézzék" - mondta Obama a brazil válogatott játékosai által aláírt mezt átvéve. "Szép. Na jó, elképesztő. Tetszik" - folytatta.

A két államfő félórás találkozója végén az amerikai elnök visszaszúrt kollegájának, és figyelmeztette, hogy még egyszer nem fognak két gólos vezetést kiengedni a kezükből - számolt be Robert Gibbs, a Fehér Ház sajtószóvivője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását