2024. május 16. - Mózes, Botond

Obamával találkozna Szíria elnöke

Bassár el-Aszad szíriai elnök találkozóra hívta Barack Obama amerikai elnököt pénteken a Sky News brit hírtelevíziónak nyilatkozva.
2009. július 3. péntek 11:55 - HírExtra
"Az Egyesült Államoknak a fő (világ)hatalomként különleges szerepe van. Úgy gondolom, Obama elnöknek el kell látogatnia minél több országba a párbeszéd érdekében. És természetesen köztük van Szíria is" - mondta az államfő. Arra a kérdésre, mikor tarthatják meg a találkozót, Aszad azt válaszolta, hogy "ez Obama elnök úrtól függ". A nem hivatalos meghívásra azután került sor, hogy az Egyesült Államok június 24-én bejelentette: a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok újrakezdését elősegítendő ismét küldenek nagykövetet Szíriába.

Az USA 2005-ben visszarendelte nagykövetét Damaszkuszból a Rafík Haríri volt libanoni kormányfő elleni bejrúti gyilkos merénylet miatti tiltakozásul. Obama szerint azonban a szíriai kapcsolat kulcsfontosságú a közel-keleti béke megteremtéséhez.

Az Egyesült Államok közel-keleti különmegbízottja, George Mitchell június 14-én már találkozott Aszad elnökkel Damaszkuszban, s megbeszélésüket "komolynak és produktívnak" nevezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását