2024. április 24. - György

Koltai két kosztümös filmet fényképez

Koltai Lajos a közeljövőben két nagy költségvetésű kosztümös filmet is forgat: a 19. század végén játszódó Spider Dance főszerepeire Catherine Zeta-Jonest és John Malkovichot szeretnék megnyern.
2009. július 2. csütörtök 14:34 - HírExtra
Jeremy Irons és Ashley Judd már elvállalták a Reconstruction of the Warriors című angol háborús dráma főszerepeit, amelyet a tervek szerint október végén kezdenek el forgatni - mondta el a rendező-operatőr csütörtökön az MTI-nek. Hozzátette, hogy a filmet részben Írországban forgatják, de terveik szerint a történetben fontos szerepet játszó kórházat egy magyarországi stúdióban építenék fel.

Nagy erővel haladnak az előkészületek, a forgatókönyv végleges változata már elkészült, a financiális alapok is megvannak, már csak a harmadik főszereplőt kell megtalálnunk - fűzte hozzá Koltai Lajos. A valós eseményeken alapuló film az angol-német légi háború idején játszódik, főszereplője egy plasztikai sebész, aki a borzalmas égési
sérüléseket szerzett katonákon próbál segíteni.

A Spider Dance című film kapcsán Koltai Lajos elmondta, hogy az amerikai-ausztrál koprodukcióban készülő mozi producere néhány hete kereste meg, hogy vállalja el a film rendezését.

"Lola Montez életét lenyűgözőnek találom: volt táncosnő, színésznő, kurtizán, I. Lajos szeretője. Örömmel mondtam igent a felkérésre, hogy megrendezzem az utolsó éveit megörökítő filmet" - mondta a Kossuth-díjas rendező-operatőr.

A történetről Koltai Lajos kifejtette: a film Ausztráliában játszódik, ahol a kegyvesztett, de még mindig befolyásos nő kábítószer- és alkoholfüggőségétől szenvedve próbált új életet kezdeni.

Az amerikai viszonylatban is nagy költségvetésű mozi főszerepeire Catherine Zeta-Jonest, John Malkovichot és Sienna Millert szeretnék megnyerni. Az Oscar-díjas színésznő Lola Montez bőrébe bújna, Malkovich egy színházi embert keltene életre, míg Miller egy szolgálólányt játszana a részben Ausztráliában, részben egy németországi stúdióban készülő drámában - beszélt az elképzelésekről Koltai Lajos.

A rendező cáfolta, hogy Saul Dibbet "helyettesítené" a rendezői székben: bár a Hollywood Reporter online kiadványa szerint eredetileg A hercegnőt is jegyző Dibb rendezte volna a Spider Dance-t, Koltai Lajos szerint Saul Dibb neve felmerült ugyan a produkciónál, de nem volt biztos, hogy ő készíti a Lola Montezről szóló filmet.

Koltai Lajos elmondta, hogy mindkét filmet Pados Gyula fogja fényképezni, csakúgy, mint eddigi rendezéseit, a Sorstalanságot és az Estét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását