2024. május 5. - Györgyi

Jön a "Vörös Gárda"?

A Fidesz elutasítja azt a szocialista elképzelést, hogy úgynevezett települési őrségeket állítsanak fel.
2009. július 1. szerda 12:25 - HírExtra
A Fidesz elutasítja, hogy az erős állam, az erős rendőrség helyett önkéntes alapon különféle egyesületek vagy cégek "tetszelegjenek rendvédelmi szerepben" - írta a párt helyettes szóvivője az MTI-nek szerdán eljuttatott közleményében.

Cser-Palkovics András szerint a Fidesz a törvényesség, a rend pártja, és következetesen elutasítja az alkotmányos rend, valamint "a közbiztonság védelmének privatizálását". Úgy fogalmazott, hogy "a Magyar Gárda után itt a Vörös Gárda".

Gál Zoltán szocialista képviselő kedden közölte: gondolkoznak azon, hogy miként lehetne faluőri hálózatot létrehozni a kistelepüléseken a közterület-felügyelet mintájára. A politikus szerint a faluőri rendszer a rossz közbiztonságú településeken jöhetne létre állami segítséggel.

A Népszabadság szerdán azt írta, hogy a települési őrségek tagjai munkaviszonyban látnák el feladataikat. Ezek közé tartozna a többi között a nyomozás is a húszezer forintnál kisebb értékű szabálysértési ügyekben.

Cser-Palkovics András közölte: az embereknek nem erre van szükségük, hanem a rendőrség megerősítésére, a büntető jogszabályok szigorítására.

Ha a Fidesz kormányra kerül, haladéktalanul több ezer fővel megemeli a rendőrség létszámát, minden településen biztosítja a hatékony rendőri jelenlétet, az erőszakos, visszaeső bűnözőkkel szemben pedig a jog teljes szigorával fog fellépni a "három csapás törvény" alapján - írta a helyettes szóvivő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ferooo1
2009. július 1. 13:37
városban is ilyen szedett vedett banda van szív beteg nő 70,éves vén szar reggelt már a kocsmában kezdi de ugy jár a szomszédok előtt mint egy király de a cigány rászól összeszarja magát 1 legyen valodi tanfolyam 2 legyen korhatár 3 mindenféle alkoholista ne lehessen polgárőr 4 testalkatra sem árt figyelni valami orvosi erőnléti vizsgálat kellene
ferooo1
2009. július 1. 13:29
megkell szüntetni a gárdát a munkásőrségből lett polgárőrség besugo hálozatot nagyon jó lenne de ezzek a polgárőrők vagy agyalágyult vén alkoholistákból áll kellene egy korhatár egy kis jogismeret sem ártana és ne azért legyen valaki polgárőr hogy büntetlenül vezessen részegen és ezt a pénzt amit polgárőrők kapnak rendőrség átalakitására képzésére kell költeni a polgárőr a szomszédját besugja nem a vagyonát védi
gildia
2009. július 1. 12:50
teljesen mindegy ki jön csak rend legyen senki egy párt sem tudta a Kádár korszak óta megcsinálni,hogy rend legyen az országban kiraboltak nembaj mert cigány tettel3 éve,
loptak tőlem 3 zsebesek,nem baj mert az is cigány volt,akkor meg mire várunk.én egy vagyok a sok közöl de vannak többen akik igy járnak
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását