2024. május 13. - Szervác, Imola

Egyetemi nyílt napok

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Karán (BTK) szeptemberben induló képzésekről tájékozódhatnak a diákok január 17-én, szombaton az intézmény nyílt napján, Budapesten - közölte az egyetem az MTI-vel.
2009. január 13. kedd 07:25 - Hírextra
A bölcsészettudományi karon szeptemberben 58 alap- és 61 mesterszak, valamint 68 doktori program indul. Az intézményben 41 diszciplináris mesterszak hivatalos elismertetése fejeződött be, s 20 tanári mesterszak is elindulhat, így azok a hallgatók is jelentkezhetnek mesterszakos képzésre az ELTE BTK-ra, akik más intézményben fejezték be az alapszakos tanulmányaikat.

A nyílt napon először az alapszakokról hangzanak el ismertetők, majd az egyes intézetek által gondozott szakokról lesznek tájékoztatók. A nap második részében a mesterképzések lesznek napirenden.

A győri Széchenyi István Egyetem oktatási tevékenységét, értékeit mutatják ma be a nyitott kapuk című továbbtanulási rendezvényén. A jelentkezési stratégiához szükséges információk mellett a tanulmányok rendszere és követelményei, az alapképzési diploma után Győrben választható mesterszakok, az elhelyezkedés, a karrierépítés is kiemelt szerepet kap a szakok bemutatásakor - tájékoztatta Winkler Csaba kommunikációs titkár az MTI-t.

Az egyetem hallgatói, oktatói az egyetemi csarnokban épített standokon tájékoztatnak az a nappali, a levelezős, a távoktatási képzésekről, a felsőfokú szakképzésekről, az intézmény informatikai hátteréről.

 Megismerhetik az érdeklődők a hallgatói szervezeteket, az elnyerhető tanulmányi és szociális ösztöndíjakat, a külföldi részképzéseket, tájékoztatást kapnak a karrier lehetőségekről, az Erasmus és más európai képzési ösztöndíjakról, a Practing gyakorlatorientált képzési programokról. A rendezvényt felkereső középiskolásoknak bemutatják a mérnökképzés laboratóriumait, az idegen nyelvi képzés, a sport színtereit. Valamennyi szakról, köztük a közgazdaságiról, a jogiról, a nemzetköziről és a szociális szakról oktatók és hallgatók adnak részletes ismertetést. Az egészségtudományi képzéssel kapcsolatos tájékoztatást elsősegély-nyújtási bemutató, a zeneművészetiét a Harsona kvartett műsora színesíti.

A felsőoktatási felvételi eljárásról Bakos Károly, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakmai főtanácsadója tart előadást kedd délelőtt.A nyitott kapuk részletes programja, a jelentkezéssel kapcsolatos információk a Széchenyi István Egyetem felvételi honlapján (http://felveteli.sze.hu) olvashatók.

A felvételi tájékoztató nap regisztrált résztvevői sorsoláson vehetnek részt, s értékes nyereményeket nyerhetnek az Universitas-Győr Alapítvány és az Universitas-Győr Nonprofit Kft. jóvoltából. Aki nappali képzésre jelentkezik 2009-ben a Széchenyi István Egyetemre, felvételt nyer, beiratkozik, elkezdi tanulmányait, sorsoláson vehet részt.

 Fődíjként három szerencsés nyertes részére 100 ezer forint értékben biztosítják a tanulmányokhoz szükséges jegyzeteket, tankönyveket. A tíz legmagasabb pontszámmal bejutó hallgató 50-50 ezer forint kezdési támogatást kap, míg a legtávolabb lakó tíz hallgató az első évre havi 5 ezer forint közlekedési hozzájárulásban részesül. A sorsolás 2009. szeptember elején, a tanévnyitó ünnepségen lesz - közölte a kommunikációs titkár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását