2024. május 3. - Tímea, Irma

Lendvai: Orbán lesz felelős a holokauszttagadásokért

Lendvai Ildikó szerint mostantól minden holokauszttagadó mondat és tett mögött, minden neonáci megnyilvánulás mögött ott lesz Orbán Viktor felelőssége.
2009. június 29. hétfő 20:46 - HírExtra
Az MSZP elnöke az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében arról ír: a Fidesz szavazatai hiányoztak ahhoz, hogy módosítani lehessen az alkotmányt, és büntethetővé váljon az, aki tagadja a holokausztot, tagadja a diktatúrák embertelen tetteit.

A Fideszen múlt - szögezi le Lendvai Ildikó. A pártelnök szerint a Fidesz miatt továbbra is büntetlenül lehet azt hazudni, hogy a népirtás meg sem történt.

"Mostantól minden holokauszttagadó mondat és tett mögött, minden neonáci megnyilvánulás mögött ott lesz Orbán Viktor felelőssége" - fogalmaz a szocialista politikus.

Lendvai Ildikó szerint amit a Fidesz hétfőn csinált, azaz pontosabban nem csinált, az rosszabb, mint a mulasztásos törvénysértés. "Ez mulasztásos erkölcssértés, mulasztásos kegyeletsértés" - hangsúlyozza a pártelnök.

Miben érthettünk volna egyet, ha nem ebben? - teszi fel a kérdést Lendvai Ildikó. Hozzáteszi: úgy látszott, ebben legalább egyetértünk, és a Fidesz mégis cserben hagyott sokakat. A pártelnök szerint az ellenzéki párt cserben hagyta az áldozatokat is.

A pártelnök leszögezi, hogy az MSZP minden kompromisszumra kész volt, kész volt megszavazni Répássy Róbert módosító indítványát, amelyet éppen ezért az utolsó percben visszavonattak vele.

Az MSZP nem állítja, hogy Orbán Viktor és a Fidesz egyetért a holokauszttagadókkal. "Tudjuk, nincs így" - fogalmaz a pártelnök. Hozzáteszi: a szocialisták azt sem állítják, hogy Orbán Viktor a szíve mélyén szélsőséges politikus. "Nem. Azt állítjuk, hogy ennek a szívhez semmi köze. Ez rideg számítás. A legridegebb, amit a politikában el lehet képzelni. A Fidesz a Jobbikkal áll versenyben a szélsőjobboldali szavazatokért, és nem mer olyat tenni, ami őket elriasztja. A Fidesz, ha kell, a Jobbikkal akar kétharmados többséget szerezni, és nem tesz olyat, ami Vona Gáborékat magára haragítja" - fogalmaz a szocialista párt elnöke. Szerinte az ellenzéki párt ezért védte meg a jogállamiságot is megsértve a Turul-szobrot, és ezért akadályozta meg, hogy büntethetővé váljon a holokauszt tagadása.
Lendvai Ildikó szerint úgy látszik, Orbán Viktor a hatalomért az ördöggel is cimborálna, de a baloldallal még a neonácik ellen sem fogna össze.
A Fidesz meglepő pontokon ért egyet és meglepő pontokon vitatkozik a kormánypárttal - állapítja meg az MSZP elnöke. Kiemeli: a 13. havi nyugdíj ügyében egyetért, hiszen maga nyilatkozott úgy, hogy a nyugdíjasok csak akkor kaphatják vissza a többletjuttatást, ha majd a gazdaság fejlődése megengedi.
"Ezt mondjuk mi is. Kiderült: Orbán Viktor se tehetne mást. De ma az is kiderült: van, amiben nagyon is mást tesz. Olyat, amit a szocialisták sohasem tennének: a hatalomért feláldozza jobb meggyőződését is" - zárja a közleményt Lendvai Ildikó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. június 30. 09:32
Hol élnek ezek? Mintha ez lenne az ország legsürgetőbb problémája. Lendvaiéknak már befellegzett. A tisztes visszavonulás érdekében miért nem olyan témával foglalkoznak, ami többeket érint?
imre608
2009. június 29. 21:14
És azzal a diktatúrával mi lesz amit Lendvaiék kanállal nyaltak Kádár idején.Aljas hazugságokkal pakoltak el emberek tömegét láb alól.Don kanyarnál elesett magyar katonákról még csak említést se tesz ez a liberális diktatúra.
saxo
2009. június 29. 21:10
Érdekes.
Manapság minden piaci kofa úgy gondolja, hogy a szava többet jelent, mint egy lepkefing....?!

Tévedés.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását