2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Tisztújítást szorgalmaznak az MSZP-ben?

Az MSZP július 4-i kongresszusának döntést kell hoznia arról, hogy kora ősszel a teljes körű, valamennyi szintet érintő tisztújítás legyen a pártban - közölte pénteken a MSZP társadalompolitikai tagozatának ügyvivő testülete nevében Czöndör Gyula elnök; a szervezet azt is kéri, a frakció ne szavazza meg hétfőn az adócsomagot a parlamentben.
2009. június 26. péntek 11:00 - HírExtra
"Le kell számolni a gyurcsányi időszak minden maradványával, de nem csak a gyurcsányi politikát kell száműzni, hanem magát Gyurcsány Ferencet is el kell távolítani a párt környezetéből, máskülönben a konszolidáció nem indítható el" - olvasható a tagozat MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írták, a keddi kibővített ügyvivő-testületi ülésen "mélységes sajnálattal" vették tudomásul, hogy nyílt hatalmi harc tört ki az MSZP-én belül, ugyanis nem lehet másként értékelni annak a fiatal csoportnak a "nyomulását", amelynek tagjai között a Mozaik csoport egyes képviselői is jelen vannak, és "akik felelőssége a párt rohamos népszerűség vesztéséért talán még nagyobb, mint az általuk vádolt idősebb pártvezetőké".

A társadalompolitikai tagozat azt szorgalmazza, hogy az őszi tisztújító kongresszuson az újonnan megválasztott pártvezetők döntő részben olyanok legyenek, akik 2006-tól kezdődően nem töltöttek be felelős párttisztséget. Az MSZP tagozata szerint a kongresszusoknak lehetőséget kell adniuk a társadalom bizalmának visszaszerzésére is, amit a kormányzati politikán keresztül lehet elérni. Ennek első lépése pedig az lehetne, ha a szocialista parlamenti frakció nem szavazná meg az adócsomagot, és azt átdolgozásra visszaadná a kormánynak.

Az MSZP választmánya 2008 januárjában vonta meg a párt belső ellenzékének is tartott társadalompolitikai tagozat országos minősítését, mivel annak tevékenységében átfedések voltak más tagozatokéval. A tagozat tovább működhetett, jogai azonban csökkentek, például azzal, hogy a választmányban szavazati jog nélküli meghívottként vehet csak részt a képviselője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását