2024. május 14. - Bonifác

A járműgyártás még mindig fontos itthon

Magyarországon az autóipar, a járműgyártás húzóágazat, amit bizonyít az is, hogy az ország GDP-jéhez 3,1 százalékkal járul hozzá - mondta Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter csütörtökön a Magyar Televízió Az Este című, felvételről sugárzott műsorában.
2009. június 19. péntek 08:51 - HírExtra
Hozzátette: a kormány olyan gazdasági feltételeket tud teremteni, olyan ösztönzőket tud beiktatni, amelyek révén a járműgyártás továbbra is vonzó marad a befektetők számára. A miniszter emlékeztetett arra, hogy a kormány már elfogadta a járműipari akciótervet, amelynek kettős célja van: egyrészt megteremteni a külföldi működő tőke további beáramlásának lehetőségét, másrészt a magyarországi beszállítókat helyzetbe hozni, erősíteni.

Elmondta: az akcióterv kis része foglalkozik a fejlesztési forrásokkal a Gazdaságfejlesztési Operatív Programból, nagyobb része viszont a kormány és a szereplők által kidolgozott paramétereket tartalmazza, amelyekkel az iparág túl tudja élni a nehéz időszakot, és fejlődni tud.

A gazdasági miniszter utalt arra: az iparág Magyarországon 63 ezernél több embert foglalkoztat közvetlenül, illetve a beszállítói hálózata révén, és egyre inkább az a tendencia látszik, hogy Nyugat-Európából Közép-Kelet-Európába helyeződik át az autóipari termelői, beszállítói bázis.

Kérdésre válaszolva Varga István közölte: a kormány egyértelműen kimondta, hogy nem kívánja bevezetni a roncsautó programot, mert azzal nem a hazai autógyártást támogatnák, amely most elsődleges cél.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását