2024. március 29. - Auguszta

19 százalékot spórolhat a Air France-KLM

Az Alitalia igazgatótanácsának vasárnapi döntése értelmében a rivális Air France-KLM vásárolhatja fel az olasz légitársaságot, a vártnál jóval kevesebb, 138 millió euróért.
2008. március 16. vasárnap 12:27 - Hírextra
A bejelentést az igazgatótanács maratoni, szombaton kezdődött és vasárnap reggelig tartó ülése után tették. Az Air France-KLM egy részvényt ad az évek óta válsággal küzdő Alitalia 160 részvényéért, vagyis egy Alitalia részvényt így mindössze 10 eurócentre értékelnek, 81 százalékkal alacsonyabbra a papír jelenlegi tényleges áránál.

Korábbi jelentések még arról szóltak, hogy az Air France-KLM egy részvényéért 70 Alitalia részvényt kap, és ez 317 millió euróra értékelte volna az olasz légitársaságot. Az ajánlat ugyanakkor egymilliárd dolláros tőkeemelés ígéretét is tartalmazza, de ezzel kapcsolatban az Alitalia arra figyelmeztetett, hogy ezt az idei év közepéig kellene megkapnia ahhoz, hogy működését folytatni tudja.

Munkavállalói oldalról az Alitalia szakszervezetei most a korábban vártnál nagyobb elbocsátásokra számítanak. Az Air France-KLM ugyanakkor pályázik az Alitalia átváltható adósságaira is, a múlt pénteki piaci ár alapján. A leköszönő olasz kormány a jövő héten megvizsgálja az eladást, de az Air France-KLM már jelezte: addig nem köti meg ügyletet, amíg az Alitalia szakszervezetei és az áprilisban megválasztandó új olasz kormány áldását nem adja rá. Az Alitalia napi vesztesége az utóbbi időben már mintegy egymillió eurót volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását