2024. május 2. - Zsigmond

Szigorít a rendőrség

Folyamatos ellenőrzéseket végeznek június közepétől augusztus végéig a schengeni külső határon, a határterületen és az M7-es autópályán - tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese csütörtökön az MTI-t.
2009. június 18. csütörtök 20:32 - HírExtra
Az intézkedések célja a közlekedésbiztonsági helyzet javítása - közölte Salamon Róbert rendőr alezredes.

Az ellenőrzések során kiszűrik a forgalomból a túlsúlyos, rossz műszaki állapotban lévő teherjárműveket, autóbuszokat. Vizsgálják a nemzetközi közúti fuvarozásban részt vevő járművezetők vezetési és pihenőidejére vonatkozó rendelkezések, valamint a hétvégi - ünnepnapi - közlekedéskorlátozás betartását. Külön figyelmet fordítanak a veszélyes áruk közúti szállítására.

A közúti forgalomban részt vevő, rossz műszaki állapotú tehergépjárművek az időjárási viszonyoktól függetlenül is komoly baleseti veszélyforrást jelentenek. A veszélyes áruk közúti fuvarozása - ami a tranzitforgalom egyre nagyobb részét jelenti - tovább növeli a súlyos következményekkel járó közlekedési balesetek lehetőségét

A tehergépkocsi-vezetők az elmúlt évben több mint 1700 balesetet okoztak az országban, az idén az első négy hónapban már négyszázat meghaladó ilyen baleset történt. Zala megyében a balesetek 8,6 százalékát a tehergépkocsi-vezetők okozzák: tavaly 6 halálos, 13 súlyos és 29 könnyű sérüléssel járó baleset történt.

Salamon Róbert hozzátette: a Schengeni Végrehajtási Egyezményhez történt csatlakozás után megváltozott Magyarország Európai Unióban betöltött szerepe. A belső határok mentén a megszüntetett határellenőrzés miatt a hatóságoknak többletfeladatokat kell ellátniuk, a külső határokon pedig nagyobb figyelmet kell fordítaniuk azokra a járművekre, amelyek nem felelnek meg a biztonságos közlekedés feltételeinek.

Zalában az ellenőrzéseket a megyei hatóságok - rendőr-főkapitányság, katasztrófavédelem, autópálya-kezelő igazgatóság, mezőgazdasági szakigazgatási hivatal, vám- és pénzügyőrség - szakemberei végzik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását