2024. május 3. - Tímea, Irma

Az MSZP nyílt szavazást kér

Az MSZP-frakció üdvözli, hogy a köztársasági elnök ismét Baka Andrást jelölte főbírónak, és arra kéri a parlamenti frakciókat, tegyék lehetővé, hogy már június 22-én, hétfőn nyílt szavazással döntsön a parlament a jelöltről - közölte a párt frakcióvezetője kedden az MTI-vel.
2009. június 16. kedd 21:24 - HírExtra
Mesterházy Attila hangsúlyozta: az MSZP-frakció, ahogy ezen a héten, úgy jövő hétfőn is támogatni fogja Baka Andrást, de a parlamenten belül kialakult szégyenletes helyzet miatt továbbra is azt kéri a többi parlamenti frakciótól, hogy nyílt szavazással, gombnyomással döntsön a jelöltről.

"Ettől az eljárástól, a házszabálytól való eltéréstől a múltban még nem idegenkedett sem a Fidesz, sem a KDNP frakciója, sőt, határozottan a házszabálytól való eltérés mellett érveltek a Gyurcsány Ferencről szóló szavazáskor mind 2004-ben, mind 2006-ban" - fogalmazott a közleményben.

Hétfőn ismét nem választotta meg az Országgyűlés Baka Andrást a Legfelsőbb Bíróság elnökének, annak ellenére, hogy a két nagy frakció, a Fidesz és az MSZP támogatásáról biztosította a jelöltet. Az eredménytelen titkos szavazás után a Fidesz és az MSZP egymást vádolta hazugsággal, a köztársasági elnök pedig azt mondta: meg kell gondolni, mi értelme van újra jelölni főbírót egy ilyen parlamentnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását