2024. április 29. - Péter

Terroristák fegyverraktárára bukkantak

Délnyugat-Franciaországban megtalálták az ETA baszk terrorszervezet egyik titkos fegyver- és robbanóanyag-raktárát - jelentette be a spanyol rendőrség hétfőn.
2009. június 15. hétfő 19:36 - HírExtra
A Lot-et-Garonne körzetben fekvő Pinderes településen a csatornahálózat karbantartását végző munkások még szombaton bukkantak rá a fegyverek rejtekhelyére, és értesítették a biztonsági erőket. Több mint 150 kilogramm robbanóanyagot, jelentős mennyiségű ammónium-nitrátot, 650 doboz lőszert, öt revolvert, hét pisztolyt, egy Uzi géppisztolyt, 170 méter gyújtózsinórt, mintegy száz időzítő készüléket és 150 hamis rendszámtáblát találtak a helyszínen.

Január és május között öt robbantásos merényletet követett el a Baszk Haza és Szabadság (ETA) nevet viselő szakadár szervezet Spanyolországban. Bár egyik támadásban sem sebesült meg senki, februárban Madridban egy építőipari konszern székhelyén több milliós kárt okoztak a robbantással.

Alfredo Pérez Rubalcaba spanyol belügyminiszter szerint az ETA soha nem látott mértékben gyengült meg az utóbbi hónapok, köszönhetően a rendőrség szívós munkájának. A hétvégén a rendőrség megakadályozta, hogy az ETA több tagja megszökjön a dél-spanyolországi Huelva börtönéből.

Az Európai Unió és az Egyesült Államok által terrorista szervezetként nyilvántartott ETA több mint 40 éve fogott fegyvert és küzd egy független baszk állam megteremtéséért. Merényleteik következtében több mint 800 ember vesztette életét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását