2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Ahol még mindig nincs költségvetés

A Pest megyei Dányban még mindig nincs meg az idei költségvetés, ezért a helyi civil összefogás a döntés mielőbbi meghozatalát vagy a testület feloszlását sürgetve szombaton demonstrációt tartott.
2009. június 13. szombat 20:35 - HírExtra
A mintegy száz főből álló csoport a demonstráció során végigjárta a képviselők otthonát, hogy nyomatékot adjon követelésének.

Oláh Sándor, a megmozdulás szervezője az MTI-nek elmondta: a 12 tagú testület két egyforma erejű táborba tömörülve hónapok óta képtelen az idei költségvetés elfogadására. Ennek következtében, mivel a törvényi kötelezettségének a község nem tesz eleget, a kincstár márciustól nem folyósítja a normatív támogatási pénzeket. Így a falu a tartalékait éli fel, hogy a tisztviselők, a pedagógusok bérét ki tudják fizetni, s hogy a közüzemek működése folyamatos legyen. Ez a forrás mostanra kimerült - tette hozzá.

A tüntetők petícióba foglalt követelései között szerepel a helyi víziközmű kht. mielőbbi kft.-vé alakítása is, amelyről szintén a testületnek kellene döntenie. Ez máig sem történt meg - állítja a szervező -, holott június vége a határidő. A kötelezettség elmulasztása nyomán megszűnhet a társaság, ami veszélyt jelent a helyi ivóvízellátásra.

Gódor András, a 4300 lelket számláló Dány független polgármestere arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a falu vezetése évi 560 millió forintból gazdálkodik, s mivel itt ipar híján alig van saját bevétel, a pénz nagyobb része állami juttatás.

Arra nem tudott választ adni, mi az oka, hogy a testület döntésképtelen a fontos ügyekben. Hétfőre rendkívüli ülést hívott össze, ahol reménye szerint végre egyezségre jutnak a felek.A rendőrségen bejelentett, engedélyezett tüntetés rendzavarás nélkül, békésen zajlott le.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását