2024. május 28. - Emil, Csanád

Július 1-vel megszűnik ez a laksátámogatás

Július 1-től felfüggeszti a kabinet a jelenlegi lakástámogatási rendszert - jelentette be Budai Bernadett kormányszóvivő a kabinet szerdai ülését követően.
2009. június 10. szerda 17:37 - HírExtra
Budai Bernadett elmondta, hogy az új, igazságosabb és célzottabb lakástámogatási rendszer bevezetéséről szóló javaslatot a kabinet első olvasatban tárgyalta meg. A szóvivő közölte: a fiatalok első lakáshoz jutásáról szóló javaslatról a kormány várhatóan a következő ülésén dönt.

A tervezett változtatások indokaként Budai Bernadett hangsúlyozta, hogy a gazdasági világválság miatt a rendelkezésre álló forrásokat takarékosabban, a válság enyhítését közvetlenül szolgáló célokra kell fordítani. A célokról szólva a munkahelymegtartást és új munkahelyteremtést emelte ki.

Kérdésre válaszolva Budai Bernadett elmondta: az IMF várhatóan elfogadja az új rendszert, mert az a meghatározott kereteket belül mozog.

Az MTI kedden számolt be arról, hogy a kormány október 1-jétől, a júliustól megszűnő szocpol helyett új lakástámogatási rendszert vezet be, és ezzel három év alatt 170 milliárd forintot takarít meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását