2024. május 25. - Orbán

Ismét lecsapott a jégeső

Csaknem negyedórán át mogyoró-dió nagyságú jég esett szerda délután Nagykanizsán, a 74-es főúton leállt a forgalom, az árkok nem tudták elvezetni a csapadékot.
2009. június 10. szerda 20:32 - HírExtra
A hirtelen lecsapott viharban folyamatosan zúdult a jég, a vízelvezető árkok teljesen megteltek. A 74-es főúton leállt az autóforgalom, mert látni sem lehetett az utat - tapasztalta az MTI tudósítója.

A palini városrészben az árkokat eltömítette a hömpölygő víz és az olvadó jég, ami az utcán és a kertekben, udvarokban esetenként 10-15 centiméter vastagon állt meg.

A kiskertekben és a gyümölcsösökben több helyen szinte mindent letarolt a jég, a zöldségekből csak a szárak csonkjai maradtak, a szőlő leveleit kilyuggatta, az ágait letördelte a csapadék. A gyümölcsfákon lévő érett vagy még zöld termést szintén alaposan megritkította a jég.

A nagykanizsai tűzoltók ügyeletese az MTI-nek elmondta: a jelzések alapján a város északi, palini részét és az ahhoz közel fekvő Főrhénci-hegyet érte el a jégverés és a hirtelen lezúdult eső. A felhők elvonultával egy családi házhoz hívták őket, mert ki kellett szivattyúzni a pincébe zúdult vizet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását