2024. június 11. - Barnabás

Az MSZP-t meglepte Orbán 8 pontja

Az MSZP-frakció meglepődött Orbán Viktor Fidesz-elnök nyolcpontos javaslatán - közölte Kovács Tibor frakcióvezető-helyettes szerdai sajtótájékoztatóján.
2009. június 10. szerda 14:22 - HírExtra
Orbán Viktor Fidesz-elnök szerdán jelentette be, hogy pártja levelet küld az MSZP elnökségének, amelyben világossá teszik: az európai parlamenti (EP) választást úgy értelmezik, hogy az emberek megvonták a bizalmat a szocialista párttól, ilyenkor pedig egy demokráciában ki kell írni az új választást.

A levélben számos követelést is megfogalmaz az ellenzéki párt: a parlamenti választásokig függesszék fel a privatizációs eljárásokat, vonják vissza az ingatlanadó bevezetéséről, az új polgári törvénykönyvről és a közigazgatás átszervezéséről szóló javaslatot, a külföldről felvett hitelekből ne támogassanak bankokat, állítsanak le minden átszervezést az oktatási rendszerben, vessenek véget "a bukott pártpolitikusok állami intézményekbe történő ejtőernyőztetésének", és állítsák le a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi cégének alapítási folyamatát.

Kovács Tibor szerint egy kormányzásra készülő pártnak komolyabb, a gazdasági válság kezelésére szóló, nem pedig "furcsa" javaslatokat kellett volna megfogalmaznia.

A Fidesz javaslatairól tételesen szólva a frakcióvezető-helyettes azt mondta: a parlament hétfőn fogadott el egy olyan törvényjavaslatot, amely kiveszi a vagyontörvényből azt a kötelezettséget, hogy kisebbségi állami tulajdonrészt értékesíteni kell. Hozzátette: a kormánynak nincs privatizációs szándéka.

Mint mondta, a vagyonadó a Fidesz programjában is szerepel, ezt a javaslatot nem vonja vissza a kabinet.

A szocialista frakcióvezető-helyettes hangsúlyozta: a kormány nem támogat külföldi hitelből bankokat, a pénzintézeteknek kamatos hitelt nyújtott.

Mint mondta, a polgári törvénykönyvről hónapok óta folyik ötpárti egyeztetés és érthetetlennek nevezte, hogy miért az önkormányzatok munkáját egyszerűsítő javaslat a Fidesz elnökének a legfontosabb. Kovács Tibor szerint az oktatást a kormány nem akarja átszervezni, és - mint mondta - nem tudni, hogy a Fidesz kire gondol, amikor bukott pártpolitikusokról beszél.

A képviselő kiemelte: a Fidesz eddig a gázellátás biztonságának fontosságát hangsúlyozta, ezért nem érthető, hogy miért fogalmazta meg 8. pontját, a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi cége alapításának leállítását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

zeta33
2009. június 10. 16:10
Azért utána kellene számolni! A kb nyolcmillió választópolgár durván 37% - a ment el szavazni, ebből sem mindenki a Fideszre. EZ MÉG NEM A MAGYAR NÉPEM!!!! Ez csak töredék. Hol van a többi 70%. Az ő nevükben nem igérgethet Viktor mindenféle programot, számonkérést! Aki nem ment el szavazni az már nem is ember? Honnan tudják a fideszesek, hogy nekem tetszik ez a nagy hőbörgés, amit a nyamvadt 37% jobbos, szélsőjobbos, miegyéb művel az EP választás okán? Várjuk meg az igazi megmérettetést, a parlamenti választásokat! Akkor elválik, ki kergetheti el a régi kormányt. Volt már meglepetés, ha jól emlékszem nem is egyszer.
ki kicsoda
2009. június 10. 15:54
Orbán Viktor out of order.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását