2024. március 29. - Auguszta

Börtönbe megy, mert túszul ejtette anyját

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla kedden hozott jogerős határozatában annak a férfinak a büntetését, akit korábban öt év börtönbüntetéssel sújtottak, amiért túszul ejtette édesanyját tavaly Kökényben.
2009. június 9. kedd 10:49 - HírExtra
A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljárt Baranya Megyei Bíróság korábbi ítéletét és a vádlottat terrorcselekmény elkövetésében mondta ki bűnösnek.

A tényállás szerint a ma 31 éves férfi tavaly április 13-án azzal hívta fel a mentőket, majd a rendőrség ügyeletét, hogy fogva tartja édesanyját, szabadon engedéséért cserébe pedig Oroszlányban, volt élettársánál lakó kislányait akarja látni, húsz percen belül. Amikor megértette, hogy követelése ilyen rövid időn belül teljesíthetetlen, egy hatvan centiméter átmérőjű pizzát és két liter kólát kért.

A Nemzeti Nyomozó Iroda és a baranyai rendőrség közös akciójában a Zengő beavatkozó alosztály tagjai a helyszínen rávették az elkövetőt arra, hogy dobja el a kését és adja meg magát. A támadót ezt követően őrizetbe vették, és eljárás indult ellene.

Később kiderült, hogy a férfi nyugtatókat szedett be és alkoholt is fogyasztott, így közepes fokban korlátozva volt abban, hogy felismerje cselekedetei súlyát.

Makai Lajos bíró a jogerős ítélet indoklásában hangsúlyozta: "különböző vágyaink kielégítésének nem ez a módja. A vádlott rossz döntést hozott, s ez öt évébe került".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását