2024. május 19. - Ivó, Milán

Kampánycsendsértés több helyen is

Három írásos bejelentés érkezett kampánycsendsértésről vasárnap kora délutánig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a területi választási iroda vezetője az európai parlamenti (EP) választás napján az MTI-vel.
2009. június 7. vasárnap 15:14 - HírExtra
Fazekas János elmondta, hogy a választókat telefonon keresztül próbálták agitálni a jelölőszervezetek képviselői. Több állampolgár szóban jelezte kampánycsendsértéssel kapcsolatos panaszait az irodánál. Az írásban benyújtott beadványokat vasárnap este tárgyalja a választási bizottság - tette hozzá.

Kilenc beadvány érkezett a zalai területi választási bizottsághoz vasárnap kora délutánig olyan telefonhívások miatt, amelyeket kampánycsendsértésnek tartottak a bejelentők - közölte a megyei főjegyző jogi helyettese az MTI-vel.

Mester László azt mondta: több pártot is érintenek az európai parlamenti (EP) választás napján tett bejelentések, amelyek szerint többeknek előre rögzített felvételeket játszottak be telefonon.

A területi választási bizottság 16 órakor ülésezik, akkor tárgyal a kampánycsendsértés miatti bejelentésekről - tette hozzá.

Harmincnyolc esetben telefonon, két esetben pedig írásban tettek bejelentést kampánycsendsértésről a választók Csongrád megyében - tájékoztatta a megyei területi választási bizottság elnöke vasárnap kora délután az MTI-t.

Kovalcsik Andrea elmondta, hogy a bejelentők szerint telefonos kampánycsendsértések történtek az európai parlamenti (EP) választás napján. Ezek a hívások három párthoz köthetőek - tette hozzá.

Közölte: miután csak az írásban is megerősített panaszokat vizsgálja ki a választási bizottság, a bejelentők közül többen jelezték, hogy még a délután folyamán írásban is elküldik az észrevételt.

Tömeges telefonos kampánycsendsértésről érkezett két bejelentés a Hajdú-Bihar megyei Területi Választási Irodához vasárnap - jelezte az MTI-nek Vasas Lászlóné megyei főjegyző, az iroda vezetője.

A bejelentések szerint a megye egész területén automata telefonhívásokkal buzdítanak nemcsak az EP-választáson való részvételre, hanem azt is megmondják, kire szavazzanak. A telefonos kampány három pártot érint - tette hozzá az irodavezető.

Vasas Lászlóné elmondta azt is, hogy további két bejelentés "klasszikus kampánycsendsértésre" vonatkozott: az egyik szerint vasárnap kézbesített szórólapokat találtak postaládákban, míg a másik plakátrongálásokról, -átírásokról számol be.

A területi választási bizottság várhatóan hétfőn tárgyalja a bejelentéseket Hajdú-Bihar megyében - közölte a főjegyző.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását