2024. június 1. - Tünde

EP: Megint azok a fránya telefonok...

Többen is jelezték vasárnap a Vas megyei területi választási irodának, hogy egy jelölőszervezet automatikus telefonhívásokkal buzdítja a választópolgárokat arra: vegyenek részt az európai parlamenti (EP) szavazáson - tapasztalta az iroda helyiségében az MTI tudósítója.
2009. június 7. vasárnap 13:29 - HírExtra
A szavazás befolyásolását kifogásoló jelzések vasárnap 10 és 12 óra között ötpercenként érkeztek, s a választási iroda munkatársának közlése szerint arról szóltak: egy gépi hang részvételre buzdít, illetve arra kéri a választókat, hogy telefonjuk nyomógombjai segítségével tudassák, részt vettek-e már a szavazáson.

A választási irodához fordulókat arról tájékoztatták: a kampánycsendsértésről szóló bejelentést írásban kell eljuttatni a választási bizottsághoz, a bejelentő nevével és címével, valamint az esetleges bizonyítékokkal együtt.

Kádár György, a megyei területi választási bizottság elnöke az MTI-nek elmondta: eddig szabályos írásbeli bejelentés nem érkezett, így bár tudnak az állítólagos kampánycsendsértésekről, még nem tárgyaltak azokról.

Elbírált viszont a bizottság két korábbi, még nem a kampánycsend időszakára vonatkozó kifogást, amelyek az egyik párt logójával ellátott szórólapokra vonatkoztak. Mindkét kifogásnak helyt adtak és megállapították, hogy a szórólap készítői megsértették a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását