2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A város, ami nem is tudja, hogy Eb-t rendez

A női kosárlabda Európa-bajnokság vasárnapi nyitónapján semmi sem utalt arra a magyar válogatott csoportmérkőzéseinek is otthont adó Liepajában, hogy délutántól a sportág idei legfontosabb eseménye kezdődik meg.
2009. június 7. vasárnap 13:05 - HírExtra
Lettország harmadik legnagyobb települését, a Balti-tenger partján elterülő álmos kisvárost szemlátomást hidegen hagyja az Eb, méghozzá szó szerint, hiszen éjjel öt fokra csökken a hőmérséklet, és napközben sincs 15 foknál melegebb. Rátgéber László együtteséből többen nem is voltak restek meleg takarókat kérni szombaton a szálloda személyzetétől. Némi kárpótlást nyújt az északi "fényterápia", ugyanis 22 órakor még javában süt a nap, és éjjel sem sötétedik be teljesen.

Az 1253-ban alapított helység elhanyagolt utcáin csak a fehér homokos partnál zajló szörffesztivál plakátjai láthatók, no meg az aktuális hollywoodi filmslágerek lett nyelvre átültetett reklámjai Toms Henks-szel és Terminators-szal. A kontinenstorna hivatalos autóin-buszain kívül semmi sem utal a tavaly átadott, 3000 férőhelyes Olimpiai Központban elrajtoló seregszemlére, pedig az ország alapító tagja a nemzetközi szövetségnek, és az első - Genfben rendezett - kosár Eb-t a lettek nyerték 1935-ben.

Az ultramodern, színházteremmel is rendelkező csarnokra ugyanakkor nem lehet panasz, amint azt a vasárnap délelőtti, 40 perces átmozgató edzésen a magyar együttes is tapasztalhatta. A nézők és a sajtó elhelyezésétől a hangosításon át a kiszolgáló létesítményekig az Olimpiskais Centrs várhatóan ideális helyszíne lesz az A és B csoport meccseinek.

A Rátgéber-csapat magyar idő szerint 14:45 órakor kezdi meg Eb-szereplését Görögország legjobbjai ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását