2024. március 29. - Auguszta

Cher beperelte a lemezkiadóóriást

Cher amerikai színész-énekesnő beperelte a Universal Music Group (UMG) lemezkiadót, mert úgy véli: a cég "kreatív könyvelése" jókora összeggel rövidítette meg őt és néhai férje, Sonny Bono örököseit.
2009. június 3. szerda 20:51 - HírExtra
A sztár ügyvédei az UGM 2000 és 2003 közötti könyvelésének áttekintése alapján kedden nyújtották be a dokumentumokat a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon. A kereset szerint a UMG két lemez - az 1999-ben megjelent Cher The Greatest Hits, és a 2002-ben kiadott The Very Best of Cher - kapcsán játszotta ki a szerződésben lefektetett feltételeket.

A sztár még nem jutott hozzá, hogy a 2004 és 2008 közötti könyveket is átnézesse, de gyanítja, hogy azokban is találnának "kreatívan elkönyvelt" tételeket.

Az UMG szóvivője alaptalannak nevezte a vádakat, és reményét fejezte ki, hogy ez ki is derül a bíróság előtt - jelentette a The Hollywood Reporter online kiadványa (www.thr.com).

Cher és Bono 1965-ös I Got You, Babe című közös lemezükkel váltak híressé, ami a lemezlista csúcsára repítette őket. Azóta a díva az egyetlen női előadó, akinek az elmúlt fél évszázad minden évtizedére jutott egy toplistás dala. Mikor a sztárpár 1977-ben elvált, abban állapodtak meg, hogy a közös dalokból befolyó bevételeket megosztják. Bono 1998-ban egy síbaleset során életét vesztette, részesedése így özvegyére, Mary-Bono Mackre és gyermekeire szállt.

"A Universal +fogj meg, ha tudsz+-játékot űz minden idők egyik legnépszerűbb, emblematikus művészével" - értékelte a helyzetet Mark Passin, Cher ügyvédje, aki rámutatott, hogy a jogdíjak ilyesfajta eltüntetése nem ritka jelenség a lemezcégeknél.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását