2024. június 16. - Jusztin

Szabadon engedték a merénylet atyját?

A pakisztáni legfelsőbb bíróság kedden szabadon engedte annak az iszlamista szervezetnek az alapítóját, amelyet a tavaly novemberi mumbai (Bombay) merényletek elkövetésével vádolnak.
2009. június 2. kedd 11:11 - HírExtra
Hafiz Mohammad Szaid ügyvédje Lahorban újságírók előtt közölte: a legfelsőbb bíróság úgy döntött, hogy Szaid fogva tartása "sérti az ország alkotmányát és törvényeit." Hozzátette, hogy a döntés szerint az ügyben első fokon eljáró bíróság, amely elrendelte Hafiz Mohammad Szaid házi őrizetét, megsértette az alkotmányt, így védencét és társait hamarosan szabadon engedik. India és az Egyesült Államok a Laskar-e-Taiba pakisztáni iszlamista csoportot vádolja a 2008 novemberében az indiai Mumbaiban (Bombay) elkövetett terrortámadással.

A szervezetet Hafiz Mohammad Szaid alapította 2002-ben, de a hatóságok röviddel az alapítás után betiltották. Ekkor Hafiz Szaid létrehozta a Dzsamaat-ud-Dava nevű karitatív alapítványt.

A 174 ember halálával járó támadást követően a férfit és nyolc társát házi őrizetbe helyezték Pakisztánban. A jótékonysági szervezet is betiltották a pakisztáni hatóságok, sőt felkerült az ENSZ terrorista szervezeteket számon tartó listára, akárcsak a Laskar-e-Taiba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását