2024. április 26. - Ervin

A bagócsempész lebukott, szar ügy

Cigarettacsempészt fogtak el a rendőrök a hétvégén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a 30 éves nyíregyházi férfinél 8.500 doboz zárjegy nélküli füstölnivalót találtak, 5 és fél millió forintos jövedéki bírságra számíthat - tájékoztatta Varga Zoltán, a Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Parancsnokságának szóvivője az MTI-t vasárnap.
2009. június 1. hétfő 06:47 - HírExtra
A futárnak az ukrán származású dohányárut a Nyírségből kellett volna leszállítania az egyik tiszaújvárosi benzinkúthoz, a fuvarért 30 ezer forintot kapott volna. A férfit azonban elkapták, mielőtt átadta volna az árut - ismertette Varga Zoltán, megjegyezve: jövedéki orgazdaság büntette miatt indított ellene eljárást a Vám- és Pénzügyőrség.
A férfit hasonló ügyben korábban egyszer már elítélték. Egy 2007-ben született ítélet szerint 10 hónap börtönbüntetést kapott 3 évre felfüggesztve, akkor csaknem 7 ezer doboz zárjegy nélküli cigarettával kapták el. A jövő év februárban járt volna le a felfüggesztés ideje, így most biztos, hogy nem ússza meg a börtönt.

A férfit ezúttal célja előtt mindössze néhány száz méterrel fogták el. Az út mellett igazoltatást végző tiszaújvárosi rendőrök szúrták ki a csempészautót, nem sokkal a benzinkút előtt, ahol át kellett volna adnia az árut. A sofőr, amikor meglátta a járőröket, gázt adott, hogy eltűnjön, a rendőrök azonban üldözőbe vették, és néhány száz méter után megállították.

A csempészáru értéke meghaladta a 4 és fél millió forintot. Ezúttal is jövedéki orgazdaság bűntette miatt indítottak eljárást a férfi ellen, aki a börtönbüntetés mellett 5 és fél millió forintos jövedéki bírságra is számíthat, ráadásul autóját is elkobozták tőle.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

padre
2009. június 1. 08:51
Megint a kis halat fogták meg. Amig azzal gürcöltek, a nagy szállítmány elment mellettük. A fejet kellene megfogni...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását