2024. április 28. - Valéria

A zsidók tesznek Obamára

Izrael nem hajlandó a ciszjordániai zsidó kolonizáció teljes befagyasztására, ahogyan azt Barack Obama amerikai elnök követeli - erről nyilatkozott vasárnap az izraeli katonai rádióban Jiszráél Kac szállítási miniszter.
2009. május 31. vasárnap 11:32 - HírExtra
Kac, akit Benjámin Netanjahu kormányfőhöz közelállónak tartanak, leszögezte: "A jelenlegi izraeli kormány semmilyen körülmények között nem fogadja el, hogy Judea-Szamariai törvényes kolonizációt befagyasszák". A miniszter ezzel arra utalt, hogy folytatják annak a 120 településnek az építését, amelyek megkapták az izraeli hatóságok engedélyét. A Netanjahu-kormány ugyanakkor késznek mondta magát a szélsőséges telepesek által létrehozott mintegy száz vadkolónia felszámolására.

Az Egyesült Államok a település-építések teljes befagyasztását követeli, nem téve különbséget a kétféle kolónia között.

Kac az első kormánytag, aki nyilvánosan beszél az Izrael és az Egyesült Államok közötti nézeteltérésekről, amelyek a múlt héten merültek fel Obama elnök, majd Hillary Clinton amerikai külügyminiszter nyilatkozatai nyomán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bagi
2009. május 31. 13:20
Ideje lenne már megrendszabályozni a pofátlan zzidókat - Obama erre alkalmasabb, mint elődjei, csak sajnos Izrael egy csökönyös undorító állam, mely kizárólag magának köszönheti az antiszemitizmus elterjedését.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását