2024. május 7. - Gizella

Fejlesztések 30 milliárdból

Huszonnégy helyen indult el a járóbeteg-szakellátás fejlesztése jelenleg az országban, összesen több mint 30 milliárd forintból - mondta Kökény Mihály, az MSZP európai parlamenti (EP) képviselőjelöltje, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke szombaton az MTI-nek.
2009. május 30. szombat 19:35 - HírExtra
A szocialista politikus, aki a dél-baranyai Ivánbattyánról, egy EP-kampányrendezvényről telefonon nyilatkozott az MTI-nek, elmondta: olyan hátrányos helyzetű területeken is elkezdődött a járóbeteg-ellátás kialakítása, ahol korábban soha nem volt ilyen.

Példaként említette, hogy Baranya megye déli részén, két kistérségi központban, Sellyén és Siklóson - 600, illetve 800 millió forinttal - elkezdődhet a járóbeteg-szakellátás fejlesztése, illetve kialakítása. A támogatási szerződéseket már megkötötték, most a közbeszerzési eljárások zajlanak.

Kökény Mihály, aki az Országgyűlés egészségügyi bizottságának az elnöke közölte, hogy az ivánbattyáni rendezvényen szó volt a június 7-ei EP-választás "valódi tétjéről" is. Megjegyezte, hogy az MSZP szakértő politikusokat akar Brüsszelbe küldeni, akik Magyarország érdekeit képviselik.

A szocialisták arra törekednek, hogy Brüsszelben ne arról legyen híres a magyar csapat, hogy megosztott, "hogy olyan politikai erő jelenik meg a magyar képviseletben, amely igyekszik az európai szellemtől idegen, nem elfogadott eszméket hirdetni" - fogalmazott a EP-képviselőjelölt, hangsúlyozva, hogy a szélsőjobboldal előretörését mindenképpen meg kell akadályozni, hiszen az ország megítélését hátrányosan befolyásolná, ha olyan erő jutna az EP-be, amely "a cigánygyűlölettől eljut a holokauszt tagadásáig".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását