2024. május 7. - Gizella

Fidesz: Elfogadhatatlan átalakítások

Egy felhatalmazás nélküli kormánytól elfogadhatatlan, hogy átalakítsa a pénzügyi rendszert, ám ha ezt a kabinet mégis megteszi, akkor a Fidesz kormányra kerülése esetén ezt meg fogja szüntetni.
2009. május 27. szerda 14:18 - HírExtra
"Határozottan arra szólítjuk fel őket, ugyanúgy mint az adórendszer gyökeres átalakítását, a pénzügyi rendszer gyökeres átalakítását is verjék ki a fejükből, mert akármilyen káoszt és anarchiát fognak előidézni, mi azt meg fogjuk szüntetni" - fogalmazott a Fidesz elnöki kabinetjének vezetője sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva.

Közölte: stratégiai, nagy jelentőségű lépéseket olyan kormánynak érdemes megtenni, amely mögött olyan társadalmi felhatalmazás van, amelynek alapján az ilyen horderejű lépéseket végig tudják vinni. Hozzátette: egy felhatalmazás nélküli, mindössze néhány hónapnyi mandátummal rendelkező kormánytól az ilyen lépések elfogadhatatlanok.

Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke hétfőn sajtótájékoztatón arra emlékeztetett, hogy a világban kialakult az a vélemény, mely szerint meg kell változtatni a pénzügyi piacok felügyelését. Magyarázatként hozzáfűzte: kevésbé a szabályok betartatására kell koncentrálni, helyette inkább a rendszerkockázatok felépülésének kontrolljára szükséges összpontosítani, ami más felügyelési eszközöket kíván.

Ezekről a teendőkről folynak a tárgyalások a Pénzügyminisztérium, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) és az MNB között, s ennek keretébe a szervezeti változások is beleférnek, de az MNB-nek erről nincs hivatalos álláspontja, így nincs döntés arról, hogy a PSZÁF beolvadna az MNB-be - mondta az elnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását