2024. május 6. - Ivett, Frida

"A Fidesz hazugsággal riogat"

A Fidesz hazugsággal riogat, hiszen hétfőn, az Oszkó Péter pénzügyminiszter által tartott tájékoztatón a frakciók képviselői láthatták a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) írt szándéklevél-tervezetet - reagált az ellenzéki párt szóvivőjének pénteki szavaira Veres János MSZP-s országgyűlési képviselő.
2009. május 22. péntek 19:24 - HírExtra
Szijjártó Péter pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a kormány több elfogadhatatlan, felháborító dologra készül, vagy már bele is vágott, így újabb 600 milliárd forintos bankmentőcsomagot léptetne életbe. Kérdésre válaszolva a szóvivő elmondta: erről úgy szereztek tudomást, hogy Oszkó Péter pénzügyminiszter a hét elején a parlamenti pártok frakcióvezetőinek tartott tájékoztatót, amelyen Varga Mihály, a Fidesz gazdasági kabinetvezetője is belepillanthatott az IMF-hitelszerződés módosításának angol nyelvű tervezetébe. Ebből pedig az derült ki, hogy mintegy 600 milliárdot szán a kormány egy újabb bankmentőcsomagra.

A Fidesz ugyanakkor elutasítja azt paktumot, amit az MSZP a bankokkal kötött; kikérjük magunknak, hogy a milliárdosok összefognak az emberekkel szemben - fogalmazott a szóvivő.

A volt pénzügyminiszter kijelentette, hogy Szijjártó Péter állításai teljességgel megalapozatlanok és egyúttal valótlannak nevezte Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének azokat a csütörtökön Kolozsváron tett, a kormányra vonatkozó kijelentéseit, amelyek szerint "miközben egyik kezükkel megsarcolják az embereket, a pénzügyi válság előidézésében kulcsszerepet játszó bankoknak bőkezűen osztogatják a pénzt a másikkal". A szocialista politikus azt mondta, ezek valószínűleg "az európai parlamenti (EP) kampány részének tekinthető hazugságok".

A politikus emlékeztetett arra is, hogy az ősszel meghirdetett és a parlament által elfogadott 600 milliárdos bankmentő csomaggal szemben a Fidesznek nem volt kifogása, ezért Veres János arra kérte az ellenzéki pártot, hogy valótlan hivatkozással ne teremtsenek maguknak rossz érvelési bázist. Egyúttal felszólította őket, ne riogassák az adófizetőket azzal, hogy megalapozatlan célra kíván a kormány újabb 600 milliárd forintot fordítani, mert sem a kormánynak, sem az MSZP-frakciónak nincs ilyen szándéka.

A Fidesz szóvivőjének sajtótájékoztatóján elhangzott egyéb állításokra a szocialista politikus úgy reagált, hogy Szijjártó Péternek sokkal figyelmesebben kellene tanulmányoznia az Európai Bizottság, valamint az IMF Magyarországon tárgyaló szakértői delegációinak szakmai álláspontját.

Közölte: ennek lényege, hogy a magyar kormány válságkezelő intézkedései teljesen összhangban vannak az Európában és a világban kialakult véleményekkel. Veres János szerint Szijjártó Péter kijelentései viszont nem többek politikai demagógiánál, hiszen javaslatokat nem tett, pusztán egy elutasító véleményt formált meg.
Forrás: HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Steve22
2009. május 22. 22:04
igen igazad van Fidesz 1 nagy hazudozó !!
thurvj97
2009. május 22. 19:50
Nincs ebben semmi meglepő. A fidesz évek óta hazudik.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását