2024. június 2. - Kármen, Anita

Halál vár az énekesnő gyilkosaira

Halálra ítélték Hisam Talaat Musztafa egyiptomi ingatlanmogult, amiért bérgyilkost felfogadva Dubajban megölette korábbi szeretőjét, az arab világban népszerű Suzanne Tamim libanoni énekesnőt.
2009. május 21. csütörtök 18:13 - HírExtra
A halálos ítéletet zárt ajtók mögött zajló tárgyalássorozat végén mondták ki, a per során a megbízó milliárdos és a gyilkos is ártatlannak mondta magát. Suzanne Tamim összekaszabolt holttestére tavaly júliusban találtak rá Dubajban, a nyomozás hamar nagy befolyással és Hoszni Mubarak elnök fiához köthető szálakkal bíró Musztafához vezetett.
Musztafa ügyvédje kegyetlennek nevezte az ítéletet, és biztos benne, hogy a fellebbezést követően megváltoztatják azt. Az áldozat családjának jogi képviselője szerint ugyanakkor a család "hálás az ítéletért, és nem kételkedett a jogrendszerben".

A milliárdost az ügyészség azzal vádolta, hogy ő bérelte fel az énekesnő meggyilkolásáért felelős Mohszen esz-Szukkarit, az állambiztonsági szolgálat egykori ügynökét, aki egy időben a Musztafa tulajdonában lévő kairói Four Seasons (Négy Évszak) hotel alkalmazottja volt. A nyomozók szerint Szukkari hamis igazolvány segítségével jutott be július 28. reggelén Tamim jachtkikötőre néző lakosztályába, ahol halálra késelte áldozatát. Egy közeli szemetesből előkerült a kezeslábasa és baseballsapkája, amelyről DNS mintát vettek.

Az augusztus 6-án letartóztatott Szukkari felvette és megőrizte a Musztafával folytatott telefonbeszélgetéseit. Ezek a vád szerint egyértelműen bizonyították, hogy az ingatlanmogul pénzt (kétmillió dollárt) ajánlott a gyilkosnak, volt szeretője meggyilkolásáért. A mágnás vízumokkal és repülőjegyekkel segítette a volt titkosszolgát, aki előbb Londonba, majd Dubajba követte leendő áldozatát. A Szukkari által rögzített hangfelvétel szerint már a brit fővárosban végeznie kellett volna az énekesnővel, de ott nem sikerült végrehajtania a gyilkosságot, ezért ment utána tovább Dubajba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását