2024. június 8. - Medárd

Az alkotmányellenesség határát súrolja a Jobbik megállapodása?

Átléphette az alkotmányosság határát az, hogy a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) megállapodást kötött a Jobbikkal - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány csütörtökön reggel a Magyar Televízióban.
2009. május 21. csütörtök 09:11 - HírExtra
"Súrolja az alkotmányosság határát, talán át is lépett ezen. Én mindenképpen azt tartanám kívánatosnak, hogy ez a megállapodás ne működhessen" - hangsúlyozta Bencze József. A főkapitány hozzátette: az alkotmány nagyon markánsan kimondja, hogy a rendőrségnek pártpolitikai befolyástól mentesnek kell lennie.

A főkapitány szerint "nem lehet eltűrni" az ilyen szerződéseket, hiszen habár a szakszervezetek és a pártok között "nem ördögtől való" az ilyen megállapodás, de nem akkor, ha a szervezet többségében hivatásos rendőröket tömörít.

A szakminiszter által elrendelt vizsgálat nem a megállapodás részleteiről szól majd. Rendőrfőkapitányként ugyanis nem tudja a szerződést módosítani, hatályon kívül helyezni vagy a szakszervezetre befolyást gyakorolni. Az ügyészség tudja majd megmondani, hogy a szakszervezet jogosan járt-e el - tette hozzá.

A főkapitány kiemelte: bízik benne, hogy a szakszervezet tagságának többsége nem ért egyet a szervezet főtitkárának pártpolitikai ideológiájával.

Bencze József arról is beszélte, hogy főtitkárt már kétszer is nyílt levélben szólította fel a szervezet weblapján olvasható szélsőséges kijelentések miatt, és amikor pedig rendőri vezetőket rágalmaztak, akkor bírósághoz fordultak.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete hétfőn kötött együttműködési megállapodást. A szerződés szerint a párt a jövőbeli politikai programjaiban a TMRSZ javaslatait is figyelembe véve dolgozza ki a rendészeti kérdések megoldását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását