2024. április 27. - Zita

Elképesztő videó! Nekiszáguldott a biztonsági autónak a BMW!

Láttak már olyat, hogy egy autóversenyben az élen álló versenyző csúnyán nekirongyol a biztonsági autónak? A WTCC vasárnapi futamán megtörtént - íme az óriási baleset képei!
2009. május 19. kedd 07:40 - HírExtra
Nagyon csúnya baleset szakította félbe a WTCC (túraautó vébé) vasárnap délutáni pau-i második futamát. A rajt utáni első körben ugyanis három koccanás is történt, melyek miatt az első kör végén bement a biztonsági autó a pályára. Csakhogy a safety car pilótája kicsit elnézte a színre lépésének ütemét, és ugyan sikeresen kiért a mezőny előtt a pályára, de a versenyben vezető BMW-s Franz Engstler ezt nem érzékelte, és belerongyolt a versenyzők elé igyekvő szirénázó biztonsági autóba!

Nem mindennapi baleset, annyi szent… Ráadásul Franz Engstlernek azért is fájó kiesés volt ez, mert most végre igazi esélye lehetett volna a győzelemre, nem mellesleg nagy előnyre tehetett volna szert a privát versenyzők közötti különversenyben.

A futamot végül is a Chevrolet-val versenyző svájci veterán, Alain Menu nyerte megelőzve a BMW menőit, míg a hétvége első futamát Menu márkatársa, a brit Robert Huff húzta be. A pontversenyben továbbra is a Seat pilótája, a francia Yvan Müller (45 pont) vezet a BMW-s brazil Augusto Farfus előtt (39 pont).
Forrás: HírExtra/Blick.ch
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

megmondom
2009. május 20. 09:53
érdekes... én egyébként is komolytalan sorozatnak tartom ezt a WTCC-t (mellesleg a DTM-et is), két nagy márka kirakatszériája, ahol minden a BMW és a Seat kénye-kedve szerint zajlik, lám hiába próbál meg megélni a soroztban a Lada is, és annyk idején a Honda is, esélyük sincs, talán a Chevi beleszólhat a viccbe. Minimum egyesíteni kéne a WTCC-t a DTM-mel, akkor létrejönne egy fogysztható széria - persze ez lehetetlen, tudjuk, hogy miért.
macskazat
2009. május 19. 20:56
Felháborító! Ezek után fel lehetne festeni egy kijelölt gyalogátkelőhelyet is, ahol a halálra ítélteknek kell átmenni a versenyzők előtt vagy között.
Hooshee
2009. május 19. 11:01
Hát ez így marhaság, Englernek sansza nem volt kikerülni a totál barom módon pályára evező Safety Cart, ráadásul nem volt se sárga, se SC jelzés, amiből tudnia kellett volna hogy ácsi van. Szóval itt az SC vezetője hibázott, nem a versenyző.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását