2024. május 21. - Konstantin

Az Eb-győztesekkel csatázunk

A júniusi Európa-bajnokságra készülő női kosárlabda-válogatott hétvégén az orosz szövetség meghívásának eleget téve kétszer is összecsap az Eb-címvédő hazaiakkal Moszkvában.
2009. május 19. kedd 18:03 - HírExtra
"Javában szervezzük a vízumokat, a repülőjegyek már megvannak, nagy a készülődés - tájékoztatta az MTI-t Berényi János, a szövetség elnöke. - A kezdeményezés még márciusban pattant ki Rátgéber László kapitány fejéből, jómagam áprilisban a salamancai Euroliga négyes döntőjén egyeztettem Sabtaj von Kalmanoviccsal, a Szpartak Moszkva tulajdonosával, majd a kapitány remek kapcsolataival sikerült időpontot is találni, így összemérhetjük erőnket Európa talán legerősebb csapatával."

Az MKOSZ vezetője hozzátette, a túra költségeit az orosz szövetség állja.

"Az időközben Európa legjobb edzőjévé választott Rátgéber László irányításával a válogatott járt Csehországban, tegnap és ma legyőzte Pécsen a szerbeket, a jövő héten pedig még egy franciaországi négyes tornán is részt vesz. Egyszóval a szövetség részéről apait-anyait beleteszünk a csapat sikerébe" - mondta Berényi János.

Rátgéber László már a nemzeti csapat nemzetközi megítéléséről beszélt:
"Óriási megtiszteltetés az Európa-bajnok, illetve múlt héten a négy évvel ezelőtti Eb-aranyérmes csehek ellen játszani, jövő héten pedig a világbajnok, olimpiai második ausztrálokkal is találkozunk. Ezek a nemzetek egyértelműen partnernek tekintenek bennünket, ami fontos előrelépést jelent, hiszen visszakerültünk a női kosárlabda térképére!"
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását