2024. május 27. - Hella

A rendőrség maradjon távol a politikától!

A Fidesz szerint a demokratikus működés garanciája az, ha a rendőrség minden szinten és minden módon távol tartja magát a politikától - közölte Lázár János, a Fidesz rendvédelmi munkacsoportjának vezetője kedden.
2009. május 19. kedd 17:20 - HírExtra
A júniusi európai parlamenti választáson induló Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) hétfőn kötött együttműködési megállapodást, amely szerint a párt a jövőbeli politikai programjaiban a TMRSZ javaslatait is figyelembe véve dolgozza ki a rendészeti kérdések megoldását.

Lázár János, a Fidesz rendvédelmi kabinetvezetője keddi közleményében azt írta, hogy a Fidesz a törvényesség és a rend pártjaként elkötelezett a jogállamiság, a demokrácia ügye mellett, ezért az az álláspontjuk, hogy a magyar rendőrségnek még a látszatát is kerülnie kell annak, hogy egyes pártpolitikai szereplőkkel vagy csoportosulásokkal szoros szervezeti együttműködést tervez.

Magyarországon nem engedhető meg többé, hogy a pártpolitika direkt módon része vagy befolyásolója legyen a közhatalom gyakorlásának; ezt az alkotmány is szigorúan tiltja - hangsúlyozta Lázár János.

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter még hétfőn utasítást adott annak vizsgálatára, hogy az együttműködés tartalma összhangban áll-e rendőri munka politikamentességét garantáló szabályokkal.

Kedden az SZDSZ-es Gusztos Péter úgy vélte, hogy az együttműködésnek a rendőrség vonatkozásában komoly nemzetbiztonsági kockázata lehet, a Független Rendőrszakszervezet főtitkára pedig azt mondta, hogy a rendőrség működését veszélyeztetheti a Jobbik-TMRSZ megállapodás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását