2024. április 26. - Ervin

Klaus: Az EU legyőzte Európát

A cseh államfő az EU-nak Európa fölött aratott győzelmeként értékelte azt, hogy a lisszaboni szerződés átment a prágai szenátuson. "Az Európai Unió legyőzte Európát" - fogalmazott Václav Klaus a Lidové Noviny szombati számának adott nyilatkozatában.
2009. május 16. szombat 15:26 - HírExtra
Mint hozzátette, ezt a mondatot már a szenátusi szavazást követő első hivatalos nyilatkozatában el akarta mondani, de munkatársai akkor lebeszélték róla. Klaus "szerencsétlen fejleménynek" minősítette a cseh felsőház áldását az Európai Unió reformszerződésére.

Arról nem beszélt, hogy mikor fogja aláírásával becikkelyezni az általa mindig is bírált és elutasított dokumentumot. Az ezt firtató kérdésre leszögezte: az elnöki aláírás nem idő kérdése.

"Ez egy ésszerű döntés kérdése, amelynek mércéjét nem a napok, hetek vagy hónapok száma képezi" - jelentette ki a cseh államfő.

Az alkotmány nem szab határidőt, amelyen belül az elnök köteles aláírásával ellátni törvényeket vagy nemzetközi szerződéseket. A szenátusi szavazás után Klaus arról beszélt, hogy a lisszaboni szerződés aláírása egyelőre nem szerepel a napirendjén. Mindenképpen megvárja, milyen eredményt hoz néhány szenátor lépése, akik panaszt nyújtottak be az alkotmánybírósághoz a szerződés ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását